Banner 980x90

Aicina parakstīties par iniciatīvu "Skolas bez uzspiestām skolēnu formām"

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Arvien vairāk starp izglītības iestādēm ir vērojama modes tendence – ieviest skolas formas, kuras turklāt pretrunīgi tiek uzspiestas par obligātām.

Formu ieviešanas procedūra nav oficiāli reglamentēta, jo skolas forma likumdošanā nemaz nav paredzēta, kā rezultātā šis process vairumā gadījumos ir negodīgs, vērojama necieņa pret bērniem, diskriminācija, bērnu viedoklis šajā jautājumā bieži vien netiek uzklausīts un ņemts vērā, tiek pārkāpts tiesiskās paļāvības princips.

Turklāt LR Satversmē noteikts, ka valsts nodrošina iespēju bez maksas iegūt pamatizglītību, taču izglītības iestādes padomes pieņemtais lēmums par skolas formām nevajadzīgi, un dažkārt pat būtiski, palielina vecāku izmaksas, nemaz nerunājot par ģimenēm, kur ir vairāk par diviem bērniem. Skolas formas vairumā gadījumu ir nekvalitatīvas, nesimpātiskas un dārgas, kā arī ar ierobežotu izvēli.

Ir jānovērš pārpratumi starp izglītības iestādēm un vecākiem, tāpēc ar šo iniciatīvu vēlos ierosināt: Izglītības likumā ietvert regulējumu, paredzot, ka izglītības iestāde un izglītības iestādes padome nav tiesīga uzlikt pienākumu izglītojamiem nēsāt skolas formas. Iniciatīvu var parakstīt ikviens 16 gadu vecumu sasniedzis Latvijas pilsonis. Paraksties arī Tu, lai šī iniciatīva ātrāk nokļūtu līdz Saeimai!

Par iniciatīvu iespējams parakstīties šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)