Banner 980x90

Adventes laikā VUGD atgādina par drošības ievērošanu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv

Sagaidot adventes laiku, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) atgādina par drošības ievērošanu, lai no svecītes neizceltos liels ugunsgrēks, aģentūru LETA informēja VUGD.

Ik gadu ugunsdzēsēji glābēji saņem vairākus izsaukumus uz ugunsgrēkiem, kuri izcēlušies bez uzraudzības atstātas iedegtas sveces dēļ.

Pagājušajā gadā adventes laikā ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 11 ugunsgrēkus, kuros sveču degšanas rezultātā bija aizdedzies adventes vainags vai Ziemassvētku eglīte. Septiņi degošas sveces izraisīti ugunsgrēki tika dzēsti dzīvojamās telpās, divi tirdzniecības telpās un divi - biroja telpās. 2013.gadā šādos ugunsgrēkos cieta divi cilvēki, bet 2014.gadā trīs tika izglābti. Šogad pirmais ugunsgrēks, kurā dega Ziemassvētku eglīte, tika reģistrēts jau 1.janvārī neilgi pēc pusnakts Jūrmalā.

Lielākoties adventes vainagi darināti no degtspējīgiem materiāliem, un tie, līdzīgi kā telpās novietotas Ziemassvētku eglītes, viegli aizdegas no bez uzraudzības atstātas sveces liesmas. Lai degoša svece neizraisītu ugunsgrēku, VUGD aicina ievērot drošības padomus.

Pirms sveču aizdegšanas tās jāatbrīvo no visa veida iepakojuma, sveces stabili jānovieto uz nedegošas virsmas. Tāpat svecēm jāatrodas drošā attālumā no degtspējīgiem priekšmetiem un lietām.

Ugunsdzēsēji iesaka nepieļaut liesmas nonākšanu tiešā saskarē ar dekoratīvajām sveču aplikācijām, svečturiem, stiklu, jo karstuma ietekmē tie var saplīst.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)