Banner 980x90

Ābols: Spēlēt sākām vien pie rezultāta 1:4

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" mačā pret Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempioniem Magņitogorskas "Metallurg" sācis spēlēt vien otrajā trešdaļā, kad rezultāts jau bija 1:4, uzskata "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo", turpinot piecu izbraukuma spēļu sēriju, KHL regulārā čempionāta mačā ceturtdien, 11.decembrī, ar rezultātu 4:5 (1:3, 3:1, 0:1) piekāpās "Metallurg" komandai, piedzīvojot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Rīdzinieki zaudējumu piedzīvoja par spīti tam, ka otrajā trešdaļā atspēlēja trīs vārtu deficītu. Komanda otro reizi šosezon piedalījusies spēlē ar deviņiem gūtiem vārtiem, bet vismaz četrus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojusi trešo reizi šosezon.

"Mēs sākām spēlēt vien otrās trešdaļas sākumā, kad rezultāts kļuva 1:4. Līdz tam, acīmredzot, netikām pāri vārdiem, kas stājās mums pretī - Jans Kovāržs, Daniss Zaripovs un Sergejs Mozjakins. Mēs nesekojām līdzi viņu darbībām, ļaujot iemest tik vieglus vārtus, kas jau robežojās ar ņirgāšanos," Magņitogorskas klubs citē Ābola teikto. "Kad šie krampji mūs vairs nemocīja, sākām normāli spēlēt."

"Komandai vienmēr ir jācīnās. No 1:4 tomēr spējām panākt 4:4," izcēla treneris, kurš uzskata, ka nespēj ietekmēt runas par KHL startējošo ārzemju klubu neskaidro nākotni šajā līgā. "Es varu ietekmēt tikai savu komandu un veidu, kādā tās spēlē."

Tāpat Ābols jautājumu par komandas plāniem pastiprināties līdz pārēju termiņa beigām novirzīja kluba vadībai un ģenerālmenedžerim. "Pašlaik mums nekādas izredzes nav zudušas."

"Skaidrs, ka mēs nevaram būt apmierināti ar savu sniegumu otrajā trešdaļā. Mūsu aizsardzības spēlētāji laikam bija paguruši, dodot pretiniekiem iespējas izcelties, it īpaši vairākumā," izteicās "Metallurg" komandas galvenais treneris Maiks Kīnens. "Tomēr mēs atradām ceļu līdz uzvarai, kas profesionālajā sportā ir pats galvenais."

"Spēli iesākām aktīvi, taču pret viņu galveno maiņu vajadzēja spēlēt agresīvāk un neļaut viņiem izvērsties," Rīgas klubs citē uzbrucēju Miku Indraši. "Treneri teica, ka varam spēlēt pret jebkuru pretinieku. Jāspēlē vienkārši, jo problēmas sāk rasties tad, kad cenšamies kaut ko izdomāt. Ja pieturam ripu, tad arī ir redzams, ka varam spēlēt pret jebkuru, un viss notiek."

"Sniegums un spēle varbūt ir uzlabojusies, bet punktus tas nedod. Punkti ir galvenais, kas mums ir vajadzīgs. Lai cik mēs labi spēlētu, ja nav punktu, tas mums neko nedod," izcēla latvietis.

Turpinājumā Rīgas "Dinamo" sestdien sacentīsies ar Jekaterinburgas "Avtomobilist", bet pēc tam atgriezīsies mājās, lai pēc vairāk nekā nedēļas pauzes dotos uz Helsinkiem, kur 22.decembrī gaidāma cīņa pret vietējo Somijas klubu "Jokerit".

Ar 38 spēlēs izcīnītiem 43 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 13.vietā, bet tikpat punktu ir arī pēdējā vietā esošajai Zagrebas "Medveščak" vienībai. Rīdzinieki par pieciem punktiem atpaliekot no devītajā vietā esošās Jaroslavļas "Lokomotiv", kas gan aizvadījusi par trim spēlēm mazāk, savukārt labāko astotnieks ir desmit punktu attālumā.

Austrumu konferences kopvērtējumā līderēm Omskas "Avangard" un "Ak Bars" ir pa 78 punktiem, bet Magņitogorskas "Metallurg" ar 76 punktiem ieņem trešo vietu.

Spēles labākos momentus Pilseta24.lv piedāvā noskatīties "tvplay" sagatavotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)