Banner 980x90

Ābols priecīgs par gada ievadīšanu ar uzvaru

 Latvijas hokeja kluba Rīgas "Dinamo" galvenais treneris Artis Ābols ir priecīgs, ka 2015.gadu komanda ievadījusi ar uzvaru, turklāt speciālistam gandarījumu rada vienības ieguldītais darbs sava snieguma uzlabošanā mazākumā.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo", aizvadot pirmo spēli šogad, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā savā laukumā trešdien ar rezultātu 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Somijas vienību Helsinku "Jokerit", kuru tam līdz šim vēl nebija izdevies pārspēt.

"Prieks, ka šo gadu esam sākuši ar uzvaru. Beidzot gūta uzvara arī pār "Jokerit", kas iepriekš desmit no 15 vārtiem guva vairākumā. Tieši mūsu mazākumam pirms mača pievērsām vislielāko uzmanību, pie kā piestrādāja Ģirts Ankipāns. Prieks, ka tas nostrādāja - mazākumā neielaidām un uzvarējām," pēc cīņas pauda Ābols. "Trīs iepriekšējos mačos pret "Jokerit" bijām tuvu uzvarai, tomēr pretinieki bija pietiekoši meistarīgi, lai gūtu panākumus. Tāpēc arī nevar teikt, ka viņu pirmā maiņa bija īpaši draudīga, jo iepriekšējos mačus zaudējām mazākumā."

Ābols neslēpa, ka nav apmierināts ar komandas veikumu epizodēs, kad otrās un trešās trešdaļas pirmajās minūtēs tika zaudēti vārti.

"Pirms trešās trešdaļas tieši atgādināju, ka ir jākoncentrējas un jāizvairās no "haltūrām". Abi ielaistie vārti bija tieši "haltūras", ko pret šādiem pretiniekiem nedrīkst atļauties," izcēla treneris.

"Spēle bija līdzvērtīga. Kā jau allaž esmu teicis, "Dinamo" ir laba komanda, un šovakar tā uzvaru nopelnīja. Mēs pieļāvām pāris kļūdas un ielaidām pārāk daudz vārtus, kas maču mums padarīja smagu. Rīdzinieki vienmēr ir spēlējuši ļoti labi, kas šovakar nemainījās," izteicās Helsinku kluba galvenais treneris Erka Vesterlunds. "Piekrītu, ka "Dinamo" ar saviem taktiskajiem gājieniem guva zināmu pārsvaru."

Turpinājumā rīdzinieki līdz 15.janvārim savā laukumā uzņems arī Pētera Skudras trenēto Ņižņijnovgorodas "Torpedo", Čerepovecas "Severstaļ" un Sanktpēterburgas SKA, bet pēc tam tiks aizvadītas trīs cīņas izbraukumā.

Ar 44 spēlēs izcīnītiem 53 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā atrodas 12.vietā, no labāko astotnieka atpaliekot par septiņiem punktiem.

Tikmēr "Jokerit" ar 89 punktiem 43 cīņās pašlaik atrodas konferences trešajā vietā.

Spēles labākos momentus Pilseta24.lv piedāvā noskatīties "tvplay" sagatavotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)