Banner 980x90

Ābols: komanda sezonas laikā aizvadījusi neveiksmīgas cīņu galotnes

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vienība Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņā nespēlēs tāpēc, ka visas sezonas laikā aizvadījusi neveiksmīgas cīņu galotnes, uzskata vienības galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs zaudējusī Rīgas "Dinamo" regulārās sezonas priekšpēdējā mačā svētdien ar 0:1 piekāpās Baltkrievijas klubam Minskas "Dinamo", vienīgos vārtus zaudējot vien 11 sekundes pirms pamatlaika beigām.

"Spēles beigas parādīja to, kāpēc neesam iekļuvuši izslēgšanas kārtā," skaidroja Ābols. "Protams, var vainot aizsargu, kurš nenospēlēja līdz galam vārtu zaudēšanas brīdī, taču arī uzbrucēji nerealizēja nevienu metienu."

"Manuprāt, spēlētāji šodien labi cīnījās. Taču, protams, ir zelta likums "neiemet tu, iemet tev"," stāstīja Ābols. "Ziniet, kad visu sezonu gatavojies, tiecies pēc kaut kāda mērķa, taču divas spēles pirms regulārā turnīra beigām saproti, ka to nesasniegsi, paliek grūti spēlēt."

"Dramatiskāk nevarēja būt. Spēles sākumā pretiniekiem bija vairāk momentu nekā mums, taču otrajā un trešajā periodā viss jau bija otrādi," uzsvēra Minskas "Dinamo" galvenais treneris Ļubomirs Pokovičs. "Domāju, ka spējām skatītājiem pakutināt nervus."

Par Rīgas "Dinamo" nākotni komandas galvenais treneris neizsakās, jo uzskata, ka šāds jautājums jāuzdod kluba vadībai, ne viņam. "Mēs turpināsim gatavoties arī tālāk. Es nezinu, taču cerība jau vienmēr ir."

Sezonas noslēdzošajā mačā rīdzinieki otrdien izbraukumā tiksies ar Mitišču "Atlant" komandu, kurā par vārtsargu treneri strādā Sergejs Naumovs un kuras sastāvā ir arī pašlaik savainotais Roberts Jekimovs.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" piektdien zaudēja jebkādas izredzes iekļūt Gagarina kausa izcīņas izslēgšanas spēlēs.

Ar 59 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 11.vietu, bet tikpat punktu ir arī pozīciju zemāk esošajai Podoļskas "Vitjaz" vienībai.

Pirmajās sešās KHL sezonās Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nespēja kvalificēties vienu reizi, kad 2012./13.gada sezonā tā Rietumu konferencē palika pēdējā, 14.pozīcijā, tomēr piedalījās jaunizveidotajā Cerību kausā, kurā turklāt triumfēja. Šosezon Cerību kauss vairs nepastāv.

Pirms gada Rīgas "Dinamo" ar 93 punktiem 54 spēlēs guva piekto vietu Rietumu konferencē, bet pirmajā Gagarina kausa kārtā piekāpās Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", kas šosezon valstī valdošās politiskās situācijas dēļ vairs nepastāv.

Sekmīgākā Rīgas "Dinamo" komandai bijusi KHL otrā un trešā sezona, kad abas reizes Gagarina kausā tika pārvarēts pa vienai kārtai un sezonu noslēguma kopvērtējumā vienība tika klasificēta astotajā pozīcijā.

Spēles labākos momentus Pilseta24.lv piedāvā noskatīties "tvplay" sagatavotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)