Banner 980x90

Ābols: Cerības iekļūt izslēgšanas spēlēs zuda pēc zaudējumiem pret "Avtomobilist" un "Traktor"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas vienība Rīgas "Dinamo" neiekļuva Gagarina kausa izcīņā, jo februāra sākumā mājas spēlēs zaudēja Jekaterinburgas "Avtomobilist" un Čeļabinskas "Traktor" vienībām, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Rīgas "Dinamo" otrdien, 24.februārī, KHL regulārā čempionāta noslēdzošajā cīņā izbraukumā ar 2:7 kapitulēja Mitišču "Atlant" priekšā. Rīdzinieki jau pagājušajā nedēļā zaudēja izredzes sasniegt izslēgšanas spēles, tāpēc otrdien aizvadītais mačs viņiem bija pēdējais šajā sezonā.

"Mums bija uzdevums iekļūt izslēgšanas spēlēs, taču ceļā līdz mērķa sasniegšanai saskārāmies ar vairākām problēmām," pauda Ābols. "Mēs vāji iesākām sezonu, tad uzlabojām spēli un reāli cīnījāmies par iekļūšanu Gagarina kausā, bet beigu beigās mums tāpat pietrūka punktu. Uzskatu, ka cerības sasniegt izslēgšanas spēles zuda pēc tam, kad savā laukumā cietām neveiksmes pret "Avtomobilist" un "Traktor" vienībām."

"Šajā spēlē pret "Atlant" labi aizvadījām mača pirmo periodu, taču nākamajos periodos izgāzāmies," skaidroja Rīgas "Dinamo" treneris.

Ābols jau pēc iepriekšējās spēles ar Minskas "Dinamo" stāstīja, ka rīdzinieku komanda Gagarina kausa izcīņā nespēlēs tāpēc, ka visas sezonas laikā aizvadījusi neveiksmīgas cīņu galotnes. "Spēles beigas parādīja to, kāpēc neesam iekļuvuši izslēgšanas kārtā."

Tikmēr sezona noslēgusies arī "Atlant" komandai, kas nespēja sasniegt Gagarina kausa izcīņu. Šajā vienībā šosezon par vārtsargu treneri strādāja arī Latvijas speciālists Sergejs Naumovs, turklāt sezonas gaitā kluba sastāvu papildināja arī uzbrucējs Roberts Jekimovs, kurš gan sezonu savainojuma dēļ noslēdza priekšlaicīgi.

"Komanda savāksies 10.martā - tad kādu laiku trenēsimies," skaidroja "Atlant" galvenais treneris Aleksejs Kudašovs, uzsverot, ka jautājumus par kluba nākotni ir jājautā tā vadībai, ne treneriem.

Sezonas gaitā vairākkārt izskanēja informācija ne tikai par Rīgas "Dinamo" slikto finansiālo stāvokli, bet arī "Atlant", turklāt tika ziņots, ka Krievijas klubs varētu pamest KHL.

Ar 60 spēlēs izcīnītiem 77 punktiem Rīgas "Dinamo" Rietumu konferences kopvērtējumā regulārā čempionāta beigās ieņēma 12.vietu.

Pirmajās sešās KHL sezonās Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai nespēja kvalificēties vienu reizi, kad 2012./13.gada sezonā tā Rietumu konferencē palika pēdējā, 14.pozīcijā, tomēr piedalījās jaunizveidotajā Cerību kausā, kurā turklāt triumfēja. Šosezon Cerību kauss vairs nepastāv.

Pirms gada Rīgas "Dinamo" ar 93 punktiem 54 spēlēs guva piekto vietu Rietumu konferencē, bet pirmajā Gagarina kausa kārtā piekāpās Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", kas šosezon valstī valdošās politiskās situācijas dēļ vairs nepastāv.

Sekmīgākā Rīgas "Dinamo" komandai bijusi KHL otrā un trešā sezona, kad abas reizes Gagarina kausā tika pārvarēts pa vienai kārtai un sezonu noslēguma kopvērtējumā vienība tika klasificēta astotajā pozīcijā.

Spēles labākos momentus Pilseta24.lv piedāvā noskatīties "tvplay" sagatavotajā sižetā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)