Banner 980x90

Cēsu posmā sacensībās "Latvijas spēcīgākā pilsēta" jauns rekords sieviešu grupā

Svētdien, 24.jūlijā Cēsu sporta svētku ietvaros norisinājās sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" 10.posms, kurā pilsētas iedzīvotāji un viesi kopā pacēla 158 580 kg, ierindojot pilsētu 4.vietā līdz šim nostartējušo pilsētu konkurencē.

Sacensībās jaunu rekordu sieviešu grupā uzrādīja Ginta Ezeriņa. Sacensību "Latvijas spēcīgākā pilsēta" Cēsu posmā savus spēkus svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu izmēģināja 127 cēsinieki un pilsētas viesi. Pagājušā gada spēka ziņā izturīgākā dāma Ginta Ezeriņa uz Cēsīm bija ieradusies tikai ar vienu mērķi – pārspēt lietuvietes Rimas Kontrimienes Madonā uzstādīto rezultātu un uzspiest 20 kg svaru stieni vairāk par 179 reizēm. Tas Gintai arī izdevās un viņa svaru stieni uzspieda 180 reizes, ne tikai izcīnot 1.vietu Cēsu posmā dāmu konkurencē, bet arī kļūstot par Latvijas sieviešu topa līderi.

Cēsu posmā 2.vietā ar 74 uzspiestajām reizēm ierindojās Liene Ļebedeva, bet 3.vietā palika Gita Hofmane, kura svaru stieni uzspieda 55 reizes. Jauniešu līdz 18 gadu vecumam grupā vislabāko rezultātu uzrādīja pasaules jauniešu bronzas medaļnieks klasiskajā spēka trīscīņā Edgars Jurkāns, kurš bez pūlēm 20 kg svaru stieni uzspieda 194 reizes. Ar šādu rezultātu Edgars iekļuva Latvijas jauniešu topa 3.vietā. Cēsu posmā 2.vietā ierindojās Haralds Arnis, kurš svaru stieni uzspieda 103 reizes.

Savukārt 3.vietā palika Linards Mežaleons, kurš svaru stieni uzspieda 71 reizi. Ja jauniešiem un dāmām bija jāpaceļ 20 kg svaru stienis, tad vīriem spēki bija jāpierāda 50 kg svaru stieņa spiešanā. Cēsīs 1.vietu izcīnīja pašreizējais Latvijas vīru topa līderis Māris Osis, kurš 50 kg svaru stieni uzspieda 105 reizes. Aiz Māra ar 84 uzspiestajām reizēm 2.vietā ierindojās Edijs Ezeriņš. Savukārt 3.vietā ar 70 uzspiestajām reizēm palika Sergejs Ļebedevs. Pilsētu konkurencē patlaban 1.vietu ar paceltajiem 207 790 kg ieņem Jēkabpils. Aiz sevis Jēkabpils 2.vietā ar paceltajiem 185 450 kg ir atstājusi Madonas pilsētu, bet 3.vietu ieņem Liepāja. Jāatgādina, ka 2015.gadā, lai iekļūtu trīs spēcīgāko pilsētu vidū, pilsētas aizstāvjiem vajadzēja kopā pacelt vairāk nekā 200 000 kg.

Šogad tikai Jēkabpils ir pārsniegusi šo robežu un pieteikusi sevi Latvijas pašas spēcīgākās pilsētas titulam. Jau 29.jūlijā Gulbene un Dagda, bet 30.jūlijā Ventspils, Ludza un Auce rādīs savus spēkus un metīs izaicinājumu gan individuālajiem rekordiem, gan pilsētu rezultātiem. Plašāka informācija par sacensību noteikumiem un iepriekšējo posmu rezultātiem pieejama Latvijas Spēcīgākās pilsētas 2016 mājas lapā: "www.specigakapilseta.lv"

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)