Banner 980x90

8.februārī Cēsīs diskusijā jauniešiem ļaus iepazīt IT&T un elektronikas nozares profesijas

Pirmdien, 8.februārī, Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijā, Pūces ielā 2 no plkst. 15:00 līdz 16:30 notiks jau trešā diskusija 10.-12.klašu audzēkņiem projektā Vienas profesijas dažādās sejas. Šoreiz uz diskusiju aicināts ikviens vēsturiskā Cēsu rajona skolu jaunietis, kas savu nākotni saista ar darbu informācijas tehnoloģiju, telekomunikāciju (IT&T) un elektronikas jomā, ar ko iepazīstinās trīs bijušie cēsnieki, kas strādā šajā nozarē.
Par IT&T un elektronikas nozares strādājošo darba ikdienu jauniešiem varēs pastāstīt Uldis Vilks, kurš pašreiz ir SIA Datakom Tehniskā departamenta vadītājs, bet savu iepriekšējo darba pieredzi uzkrājis arī citos ar nozari saistītos uzņēmumos. No potenciālā darba ņēmēja viedokļa uz karjeru šajā nozarē ļaus paraudzīties Ģirts Gansons, kurš daudzus gadus ir atbildējis par personāla atlasi un vadību uzņēmumā Exigen Services, pārzinot darba tirgus tendences un pieprasītākās kompetences IT&T nozarē. Savukārt nozares radošo izaugsmes potenciālu ļaus iepazīt portāla draugiem.lv pārstāve, Brain sadaļas mārketinga un radošo projektu vadītāja Iveta Ozola, kas ikdienā atbild par tās saturu, vadot programmētāju, dizaineru un citu produkta izstrādē iesaistīto speciālistu un sadarbības partneru darbu, kā arī veido Brain sadaļas reklāmas kampaņas.

Projektu Vienas profesijas dažādās sejas organizē biedrība Cēsinieku klubs sadarbībā ar Cēsu novada Jauniešu domi. Tā mērķis ir organizēt informatīvu un izglītojošu pasākumu virkni Cēsu novada un apkārtnes 10.-12. klašu skolēniem, kuru laikā piedāvāt iespēju iepazīt, izvērtēt un padziļināti izprast populārāko profesiju iezīmes un ikdienu pirms tālākā karjeras ceļa izvēles un dokumentu iesniegšanas kādā no augstskolām. Projektu finansiāli atbalsta Sorosa fonds – Latvija. Plašāka informācija par Sorosa fonda – Latvija atbalsta virzieniem pieejama internetā www.sfl.lv.
{baneris}
Līdz šim projektā notikušas jau divas diskusijas ar populārāko profesiju pārstāvjiem, kuras kopā apmeklējuši vairāk nekā 200 jaunieši, bet līdz 2010.gada maijam notiks vēl trīs sarunu sērijas, kurās jaunieši tiks iepazīstināti ar darbu radošajās profesijās, uzņēmējdarbībā un tās atbalsta funkcijās. Sarunu tēmas izvēlētas, ņemot vērā pašu jauniešu profesionālās nākotnes ieceres, kas apzinātas 2009.gada septembrī, veicot vidusskolēnu aptauju Cēsu pilsētas un tuvējo novadu skolās.

Cēsinieku klubs ir domubiedru organizācija, kas apvieno esošos un bijušos cēsniekus – savas dzimtās pilsētas patriotus. Kluba biedri sanāk kopā, lai gūtu pozitīvas emocijas un uzturētu saikni ar Cēsīm, kā arī ģenerē un realizē radošus projektus, lai brīvprātīgi un pašaizliedzīgi palīdzētu Cēsīm kļūt par modernu, attīstītu un atpazīstamu pilsētu Latvijā un Eiropā. Cēsinieku kluba darbību atbalsta Īslande, Lihtenšteina un Norvēģija EEZ finanšu mehānisma un Norvēģijas valdības divpusējā finanšu mehānisma ietvaros un Latvijas valsts ar Sabiedrības integrācijas fonda starpniecību.

Cēsu novada Jauniešu dome ir skolu jaunatnes un tās pašpārvalžu konsultatīvā padome, kas veidota ar mērķi veicināt Cēsu novada jauniešu personīgo izaugsmi un līdzdalību sociālajās, politiskajās un kultūras norisēs Cēsu novada mērogā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)