Banner 980x90

50000 parakstu referenduma ierosināšanai

Demokrātija kā valsts pārvaldes forma nekad nebūs pilnīga, un viens no visbūtiskākajiem tās aspektiem, ko nepieciešams pilnveidot un attīstīt, ir sabiedrības līdzdalība.

Diskusija par veiksmīgākajiem veidiem kā tieši sabiedrības viedokli darīt zināmu politiķiem atkal aktualizējusies pateicoties grozījumiem likumā par referendumu ierosināšanu, kas līdz 2015.gadam paredz referenduma ierosināsanai nepieciešamo parakstu skaitu palielināt līdz 50 tūkstošiem, bet pēc 2015.gada skaits pieaugs līdz vienai desmitajai daļai vēlētāju, tas ir aptuveni 150 tūkstošiem parakstu.

Tomēr vienprātības par izmaiņām referendumu regulējumā nav nedz politiķu, nedz politologu vidū.

Plašāk skatieties TV24 veidotajā sižetā.





Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)