Banner 980x90

ZZK komandai dubultuzvara kalnu riteņbraukšanas 6.posmā Cēsīs

Publicitātes foto
Publicitātes foto
 ZZK komandas līderi un pasaules kausa desmitnieka braucēji U23 grupā Arnis Pētersons un Mārtiņš Blūms svētdien, 7.augustā Cēsīs notikušajā Latvijas otrā lielākā kalnu riteņbraukšanas MTB sacensību seriāla "Vivus.lv" 6.posmā nodrošināja ZZK jau ceturto dubultuzvaru šajā sezonā, Blūmam pāri par 150 dalībnieku vidū finišējot pirmajam 64km "LMT Straumes" maratona distancē, bet Pētersonam trīs sekundes vēlāk otrajā vietā. 

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē ZZK komandas pārstāvis Ivars Bācis, sieviešu konkurencē atkal nepārspēta palika Katrīna Jaunslaviete (Ebike Machine).

Pēc šī dubultpanākuma ZZK nostiprināja savas līderpozīcijas komandu kopvērtējumā, bet Pētersons aktīvākā braucēja "CAT" ieskaitē izvirzījies vadībā, apsteidzot šo posmu izlaidušo līdzšinējo līderi Oskaru Muižnieku (Sportlife.lv).

Ap 9.kilometru dubļainajā trasē atrāvienā aizgāja Mārtiņš Blūms, kura pārsvars pār sekojošo trio ar komandas biedriem Pētersonu un Ivaru Prokofjevu, kā arī Matīsu Preimani vienu brīdi sasniedza pat minūti. Pēc dažiem kilometriem pakaļdzenošais trio izjuka, jo Pētersons ar Prokofjevu bija aizmukuši no Preimaņa un ap 20km noķēra komandas biedrus pagaidījušo Blūmu, izveidojot jaunu līderu trio un tuvākajiem konkurentiem esot priekšā 20 sekundes. Turpinājumā cēsnieki Mārtiņš, Arnis un Ivars cītīgi strādāja, un pirmā apļa beigās jeb pusdistancē (32km) V.Tomsona satrenētie un labā formā esošie MTB riteņbraucēji no ZZK bija izveidojuši jau pusotras minūtes pārsvaru. 

Aizņemt pilnīgi visu pjedestālu ZZK puišiem neizdevās, jo Prokofjevam otrajā aplī radās problēmas ar riteni, ieķīlējoties priekšējā riteņa bremzēm, kā rezultātā viņš zaudēja vairākas minūtes un beigās atkrita uz 8.vietu. Tikmēr Blūms ar Pētersonu, pēdējos kilometros nedaudz samazinot tempu, sadalīja uzvarētāja laurus, finišu Cēsu pilsdrupu pakājē pirmajam šķērsojot M.Blūmam, kurš 64km veica 2:27:47. Līdz ar to gan Blūmam, gan Pētersonam šosezon "Vivus.lv" seriāla katram ir pa divām uzvarām un divām otrajām vietām četros startētajos posmos. Pēc 50 sekundēm trešajā vietā finišēja pirmā posma uzvarētājs Dmitrijs Sorokins (Rietumu-Delfin), bet vēl pēc 17 sekundēm vēlāk ceturtais finišu sasniedza Matīss Preimanis. Piekto vietu ieņēma biatlonists Raivis Zīmelis (MySport veikals), bet sešiniekā divas vietas Rietumu-Delfin nodrošināja Uldis Ālītis.

Uzvarētājs Blūms pastāstīja, ka ir gandarīts par panākumu, kas jau ir izveidojusies par tradīciju ZZK komandai "Vivus.lv" posmos. Trase bijusi vieglāka nekā iepriekšējā posmā Smiltenē, taču ne pati vieglākā. Mārtiņš nebija gaidījis, ka būs tāds lietus un dubļi, taču dubļaino trasi viņš par apgrūtinājumu nesauktu, drīzāk pat par priekšrocību. 

Sievietēm otro reizi šosezon šajā seriālā startēja un atkal pie uzvaras tika Katrīna Jaunslaviete, kura 64km veica 3:03:28 un par četrām minūtēm apsteidza kopvērtējumā pirmo vietu jau nodrošinājušo Leldi Ardavu (Rietumu-Delfin). Trijnieku noslēdza igauniete Janelle Vibokanda (Sportland-Bottecchia). 

"Latvijas valsts meži" pusmaratona distancē 32km pārliecinošas uzvaras svinēja Didzis Slaidiņš (Volkswagen-Veloprofs.lv) vairāk nekā 300 dalībnieku vidū vīru konkurencē un Rūta Brakovska (MTB Garkalne) no 50 dalībniecēm sieviešu konkurencē. Didzis 32km veica 1:22:57 un par 1:41 un 2:50 apsteidza otrās un trešās vietas ieguvējus no "Sportland-Bottecchia" komandas Dzintaru Ausmani un Sandiju Kļaviņu. Tikmēr sievietēm otro un trešo vietu ieguvušās Aiga Paegle un Inese Zvirgzdiņa no R.Brakovskas atpalika vienpadsmit ar pusi minūtes, Aigai Inesi apsteidzot par 5 sekundēm. 

"LMT Straume" maratona distancē kopvērtējumā līderpozīcijas saglabā Oskars Muižnieks (7464 punkti), par 9 punktiem apsteidzot D.Sorokinu, bet par 28 I.Prokofjevu. M.Blūms ar A.Pētersonu pagaidām ir piedalījušies četros no pieciem kopvērtējumā rēķināmajiem posmiem, tāpēc viņi pagaidām nav starp vadošajiem kopvērtējumu, bet abu starpā 10.septembrī pēdējā "Vivus.lv" posmā Apē izšķirsies uzvarētāja liktenis. Tikmēr "CAT" aktīvākā braucēja "CAT" ieskaitē vadībā ir abi ZZK braucēji, Pētersonam ieņemot pirmo vietu ar 192 punktiem, bet Blūmam ar desmit mazāk otro vietu, kamēr Muižniekam pēc šī izlaistā posma ar iepriekš nopelnītajiem 178 punktiem nācies noslīdēt uz trešo vietu. Komandām, kaut arī jau pēc iepriekšējā posma kopvērtējumā uzvaru bija nodrošinājusi ZZK, tomēr ar pirmo vietu Cēsīs ZZK tika pie piektās uzvaras šosezon un tagad nopelnījusi maksimālo 750 punktu summu. Tikmēr otro vietu nodrošinājusi "Sportlife.lv", kurai 20 punktu mazāk, un arī trešajā vietā esošo "MySport veikals" neviens no trijnieka vairs izstumt nevar. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)