Banner 980x90

Zināmi konkursa "Kultūras kanona vērtības Latvijas simtgadei" Vidzemes kārtas uzvarētāji

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdien, 7.novembrī, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" vienpadsmit Vidzemes vidusskolēnu komandas prezentēja Latvijas kultūras kanona nacionālās un vietējās vērtības, par kurām varētu veidot jaunas izglītojošas galda spēles.

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, no Vidzemes dalībai konkursa nākamajā - nacionālajā kārtā tika izvirzītas Cēsu Valsts ģimnāzijas un E.Kauliņa Lielvārdes vidusskolas komandas.

Konkursa pirmajā kārtā reģiona jauniešiem bija jāiedziļinās esošajā Latvijas Kultūras kanonā, izvēloties trīs viņiem vistuvākās vērtības, kā arī jāizvirza divas sava novada kultūras vērtības vai artefaktus, kuri nav iekļauti Kultūras kanonā, bet, kurus vēlētos īpaši godināt un izcelt Latvijas simtgadē. Ar šīm vērtībām bija jāiepazīstina žūrija,  argumentējot savu izvēles pamatojumu. Domājot par vērtībām, skolēniem bija jāspēj iztēloties, kādā veidā un kuras no vērtībām būtu iespējams transformēt galda spēlē. Vidzemes skolēni no kultūras kanona vērtībām izcēla Dziesmu svētkus, latviešu tautas tērpus, Jāzepa Vītola dziesmu "Gaismas pils", Lielvārdes jostu, lībiešu kultūru un valodu, Latvijas karogu u.c. novadu vērtības, kas līdz šim mazāk pazīstamas un zināmas.

Konkursa nākamajā kārtā 10 skolēnu komandas no visas Latvijas tiksies radošā nometnē Rīgā. Šajā nometnē skolēni "Brain Games" uzņēmēju vadībā attīstīs galda spēļu jaunrades iemaņas un veidos izpratni par galda spēles koncepta un prototipa izstrādi.

Konkursa finālā komandām būs jāprezentē savas Latvijas Kultūras kanona galda spēles koncepcija vai prototips. Ja kādas komandas spēles koncepcija būs atbilstoša "Brain Games" uzņēmēju biznesa koncepcijai, tad spēles ideja tiks komercializēta un tiražēta jaunas galda spēles formātā.

Latvijas Kultūras kanona konkursu vidusskolēniem organizē Latvijas Kultūras akadēmija sadarbībā ar Latvijas Republikas Kultūras ministriju un Valsts izglītības satura centru. Konkursu atbalsta "Brain Games".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)