Banner 980x90

Vairāki Cēsu apkārtnes medicīnas darbinieki nominēti Gada balvai medicīnā

Vairāki Cēsu apkārtnes medicīnas darbinieki nokļuvuši starp populārākajiem veselības aprūpes speciālistiem Latvijas reģionos, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informēja "Gada balvas medicīnā" komunikācijas koordinatore Sabīne Zālīte.

Balvai "Gada ārsta palīgs 2013" nominēta Inešu feldšeru-vecmāšu punkta ģimenes ārsta palīdze Benita Bogdanova. Balvai "Gada ārsts 2013" nominēta Ģimenes ārsta prakses Vecpiebalgas doktorātā ģimenes ārste Ilona Radziņa.

Savukārt balvai "Gada vecmāte 2013" nominēta Cēsu klīnikas vecmāte Rudīte Pora.

Apkopojot vairāk nekā 5700 sabiedrības balsojumā iesniegtās balsis, noskaidroti pērnā gada populārākie veselības aprūpes speciālisti Latvijas reģionos. "Gada balva medicīnā" rīkotāji atzīmē, ka ikvienam sabiedrības balsojumā nominētajam mediķim būtu jājūtas kā uzvarētājam, jo vārdi, kas pausti balsojumā, pauž pacientu, viņu tuvinieku un kolēģu cieņu, atzinību un pateicību.

Visaugstākais balsojums par ārstiem (36% balsu) un vecmātēm (41% balsu) novērojams Rīgā, savukārt par ārstu palīgiem visaugstākais balsojums saņemts Latgalē (44% balsu). Augstākais balsu skaits par māsām (25% balsu) un rehabilitācijas speciālistiem (46% balsu) saņemti Kurzemē. Augstākais balsojums par farmaceitiem (43%) novērojams Vidzemē.

Pirmo reizi "Gada balva medicīnā" saņem tik plašu Latvijas iedzīvotāju atsaucību – 5728 iedzīvotāju balsojumus. Lielākā daļa balsojuma (30%) sniegta par Rīgas mediķiem, 22% balsojuma saņemti par Vidzemes mediķiem, kam seko balsojums par Kurzemes veselības aprūpes speciālistiem (14%).

Par Latgales mediķiem saņemti 13% balsojuma, par Pierīgas mediķiem – 11%, savukārt par Zemgales veselības aprūpes speciālistiem saņemti 10% balsojuma. Pasākuma organizatori šādu balsojuma procentuālo sadalījumu saista ar speciālistu un iedzīvotāju skaitu katrā no Latvijas reģioniem.

Svinīgā apbalvošanas ceremonija norisināsies piektdien, 31.janvārī, kurā ikviens nomināciju ieguvējs saņems balvu – statueti veidotu kā dzīvības asnu, kas mākslinieka Armanda Jēkabsona rokām oriģināli izstrādāta tieši šim pasākumam 2007.gadā. Gada balvas ietvaros tiks godināti Latvijas mediķi desmit dažādās nominācijās. Sabiedrības balsojumam tika izvirzītas nominācijas, kurās nosaka Gada māsu, ārsta palīgu, vecmāti, farmaceitu, rehabilitācijas speciālistu un ārstu.

Nominācijās "Gada slimnīca", "Gada notikums medicīnā", "Par mūža ieguldījumu veselības aprūpes organizācijā" un "Gada cilvēks medicīnā" laureātus noteiks Veselības ministrijas, Latvijas Ārstu biedrības, Latvijas Māsu asociācijas un Rīgas Stradiņa universitātes kopēja žūrija.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)