Banner 980x90

Uzsākt darbs pie Ruckas mākslas rezidenču centra atjaunošanas

Valmiera, 17. febr., LETA. Kompānija SIA "Aqua Latvia" veic Ruckas mākslas rezidenču centra pagaidu jumta izbūvi virs esošā jumta, lai pasargātu ēku un atvieglotu atjaunošanas darbu sākšanu, aģentūru LETA informēja mākslas centra pārstāve Līna Bērziņa.

Tāpat Bērziņa pavēstīja, ka janvārī noslēdzies pašvaldības aģentūras "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs" organizētais iepirkums. Tajā uzvarējusi kompānija SIA "Arhitektoniskās izpētes grupa", kas jau šobrīd strādā pie jumta un mansarda daļas atjaunošanas projektēšanas.

Ugunsgrēka nodarītos zaudējumus būs iespējams zināt tikai, kad būs pabeigta projektēšana, jo tad būs zināms restaurējamo un aizvietojamo koka konstrukciju apjoms, informēja Bērziņa.

Ziedojumi, ko rezidenču centrs saņēma pēc ugunsgrēka, kas 2016. gada 21. novembrī izpostīja muižas jumta konstrukcijas un telpas otrajā stāvā, izmantoti, lai nodrošinātu individuālo aizsardzību brīvprātīgajiem, kuri piedalījās muižas sakopšanas darbos, un fizisko aizsardzību pašai ēkai.

Lai gan ir grūti prognozēt būvniecības darbu termiņus, Bērziņa norādīja, ka rezidenču centra darbu iecerēts atsākt vasarā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)