Banner 980x90

Turpinās Cēsu Mākslas festivāls

Valmiera, 19.jūl., LETA. Otrajā Cēsu Mākslas festivāla nedēļā notiks Grand Prix teātru skates izrāde, lekcija par laikmetīgo mākslu, dokumentālās filmas "Laikmetīgā" pirmizrāde un kino uz Gaujas upes pie Ērgļu klintīm, aģentūrai LETA pavēstīja festivāla pārstāve Egija Saļņikova.

Šī gada teātra izrāžu Grand Prix skate piedāvās piecus Latvijas teātru skatuves darbus, kurus izvēlējusies pieredzējusī teātra kritiķe un Spēlmaņu nakts balvas žūrijas locekle Silvija Radzobe. Kā pirmā 20.augustā, plkst.19, koncertzālē "Cēsis" būs skatāma Jāņa Joņeva un Anetes Konstes izrāde "Zvērīgā mīla", ko "Dirty Deal Teatro" iestudējis Mārcis Lācis. Stāsts, kurā asprātīgi izgaismotas vairākas cilvēka un dzīvnieka līdzāspastāvēšanas šķautnes un notiek meistarīga spēle ar zvērisko cilvēkā un cilvēcisko zvērā.

Festivāls šogad laikmetīgās mākslas interesentiem piedāvā "Mazo laikmetīgās mākslas skolu vasaras vakariem" koncertzāles "Cēsis" kino zālē. Piektdien 21.jūlijā būs pirmais pasākums tās ietvaros - režisora Daiņa Kļavas un Vides Filmu studijas dokumentālās filmas "Laikmetīgā" pirmizrāde.

"Nekas tā neraksturo laikmetu un telpu, kā laikmetīgā māksla. Vai šī citā pasaule kaut kādā mērā reflektē visu mūsu sabiedrību? Kā savu mākslas darbu redz pats tā veidotājs un, kādā vidē, kādā gaismā un kāda skatītāja priekšā viņš to iztēlojas? Apzinot un filmējot laikmetīgās mākslas norises, pavisam skaidri tika apjausts teikuma priekšmets filmai - tās ir šaubas, kurām mēs sekojam. Laikmetīgās šaubas, kurām pakļauts gan mākslas uztvērējs, gan pats mākslinieks. Kad par mākslas darbu vairs nešaubās, vai tā ir māksla, tas nozīmē, ka tā vairs nav laikmetīgā, bet jau klasika," dokumentālās filmas ideju atklāj Dainis Kļava.

Pēc filmas mākslas zinātnieces un kuratores Ineses Baranovskas vadīta diskusija ar filmas veidotājiem un dalībniekiem. Ieeja interesentiem bez maksas.

Savukārt svētdien, 22. jūlijā, plkst.22, pie Ērgļu klintīm notiks jau otrais kino pētnieka un režisora Jāņa Putniņa veidotās filmu programmas "Upe" seanss. Pie Gaujas skatīsimies amerikāņu trilleri "Mednieka nakts" (1955). Pirms seansa pulcēšanās pie Ērgļu klintīm, lai pārceltos uz otru upes krastu, ne vēlāk kā plkst.21.30.

Tāpat visu Cēsu Mākslas festivāla norises laiku līdz pat 19.augustam INSIGNIA mākslas galerijā koncertzālē "Cēsis" ir apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu, SEB stipendiātu, darbu izstāde "Netveramā robeža".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)