Banner 980x90

Trešo reizi norisināsies festivāls "Čello Cēsis"

Valmiera, 10.aug., LETA. No 15.septembra līdz 17.septembrim Cēsīs trešo reizi norisināsies starptautiskais festivāls "Čello Cēsis", aģentūru LETA informēja Vidzemes koncertzāles "Cēsis" pārstāve Egija Saļņikova.

Festivāls Čello Cēsis sāksies 15.septembra vakarā ar koncertu "BACHianas čellam un saksofonu kvartetam", kurā uzstāsies jaunā latviešu čelliste Margarita Balanas, muzicējot kopā ar saksofonu kvartetu "Signum" no Vācijas.

Vakara izskaņā, plkst. 21, koncertzāles Kino zālē būs iespēja noskatīties Annas Šiltcas dokumentālo filmu "Čella stāsti" (2013, Luksemburga).

Sestdien, 16. septembrī, plkst.12 interesenti aicināti uz "Vēlajām brokastīm ar čella garšu" - sarunu un brokastīm koncertzāles "Cēsis" restorānā mūziķu sabiedrībā, nepiespiestā un neformālā atmosfērā. Apmeklētājiem būs iespēja satikt un nedaudz iepazīt čellistus, kuri piedalīsies šīgada festivāla "Čello Cēsis" programmās. Saruna organizēta sadarbībā ar Latvijas radio programmu "Klasika", un tās moderators būs koncertzāles "Cēsis" Pirmskoncerta sarunu apmeklētāju jau iemīlētais muzikologs Orests Silabriedis.

Dienas turpinājumā, plkst.14, "Insignia" mākslas galerijā koncertzālē "Cēsis" debitēs lietuviešu čellists Justs Kulikauskas. Koncerts "Cello Electrified" klausītājiem atklās čellu citādā gaismā un skanējumā. Tajā tiks atskaņota gan laikmetīgā mūzika, gan paša Kulikauskas skaņdarbi čellam un elektronikai.

Pirms koncerta "Cello Electrified" tiks atklāta jaunās koncertsezonas pirmās mākslas izstāde - latviešu gleznotāja Andra Vītoliņa darbu izstāde "Urbānā poēzija". Koncerts sekos kā īpatna mūzikas un vizuālās mākslas sinerģija.

Bet plkst.19 vakarā gaidāms šī gada festivāla centrālais notikums, kurā jaunības gars dos vietu augstākajai meistarībai un pieredzei. Arī šajā sezonā "Čello Cēsis" lielkoncertā tradicionāli uzstāsies kamerorķestris "Sinfonietta Rīga", šoreiz jaunā diriģenta Artūra Gaiļa vadībā, kuram orķestra grožus uzticējis pats Normunds Šnē. Orķestra skatuves partneri, solisti būs itāļu čellists ar plašu starptautisku karjeru Mario Brunello un viens no vadošajiem Latvijas čellistiem Ēriks Kiršfelds.

Festivāla noslēguma dienā, 17.septembrī, plkst.12, koncertzālē "Cēsis" ģimenes ar bērniem tiek gaidītas uz koncertuzvedumu "Čella pasakas. Ūdens". Tas ir oriģināls koncertiestudējums, kurā piedalās čellu trio "Melo M." Režisores Paulas Pļavnieces iestudējuma pamatā ir pasakas sižets, bet atmosfēru radīs klasiski un mūsdienīgi skaņdarbi čellam, ko papildinās multimediju projekcijas un dažādi efekti.

Šī gada maijā Starptautiskais festivāls "Čello Cēsis" saņēma Eiropas Festivālu asociācijas kvalitātes zīmolu "EFFE Label", kas tiek piešķirta ievērojamākajiem Eiropa festivāliem, balstoties uz tādiem kritērijiem kā mākslinieciskā kvalitāte, kopienas iesaiste un festivāla starptautiskā un globālā perspektīva. "Čello Cēsis" ir vienīgais festivāls no Latvijas, kas saņēmis šo atzinību.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)