Banner 980x90

Topošajai Ungurmuižas vēstures ekspozīcijai aicina dāvināt interjera priekšmetus

Rīga, 8.maijs, LETA. Pārgaujas novada pašvaldība iesaistījusies sadarbības projektā "Kultūra, vēsture, arhitektūra Gaujas un laika lokos", lai izveidotu jaunu pastāvīgo Ungurmuižas vēstures ekspozīciju, liecina informācija Pārgaujas novada mājaslapā.

Pašvaldība aicina atsaukties ikvienu, kam ir vēstures liecības vai informācija par Ungurmuižu. Ungurmuižas vadītāja Ieva Ņevečorova informēja, ka pašlaik muižā norit aktīvi remonta darbi, tiek iekārtota siltumapgādes sistēma, kas ļaus muižai pilnvērtīgi darboties arī ziemas sezonā. Paralēli tam norit darbs pie vairākām jaunām ekspozīcijām, kas saistošā un interaktīvā veidā stāstīs par Ungurmuižas vēsturi un tās kādreizējiem saimniekiem - Kampenhauzenu dzimtu.

Ekspozīcijās būs apskatāmi 18., 19.gs. tērpi, trauki, fotogrāfijas, saimniecības lietas, top skaists muižas makets. Otrajā stāvā tiks iekārtota bērnu spēļu istaba, kas mazajiem viesiem interesantā veidā iepazīstinās ar muižas laika rotaļām.

"Pēdējo gadu laikā Ungurmuižā atgriežas lietas, kas reiz piederējušas tās saimniekiem un atdāvinātas apkārtējiem ļaudīm. Tā muiža var atkal lepoties ar senām grāmatām, klavierēm, greznu spoguli, stikla pērlīšu kolekciju, mazgājamo galdiņu, traukiem. Šādas oriģinālas lietas dod pilnvērtīgāku priekšstatu par muižas sadzīvi, tāpēc jo lielāks prieks tās parādīt apmeklētājiem," stāstīja Ņevečorova.

Veidojot jauno pastāvīgo Ungurmuižas vēstures ekspozīciju, Ungurmuižas vadītāja aicina ikvienu, kam ir informācija par muižas vēsturi, mēbeles vai interjera priekšmeti, kam saikne ar Ungurmuižu, informēt viņu par to.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)