Banner 980x90

Taupības nolūkos saīsināts Līgatnes pārceltuves darba laiks

Jelgava, 10.aug., LETA. Lai samazinātu pašvaldību izdevumus, no augusta saīsināts Līgatnes pārceltuves darba laiks, aģentūru LETA informēja Līgatnes novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins (V).

Pārceltuvi apsaimnieko Līgatnes un Pārgaujas novadu pašvaldības, un gadā apsaimniekošanas izmaksas ir ap 20 000 eiro. Šteins skaidroja, ka galvenokārt izmaksas veido tieši pārceltuves darbinieku algas.

Lai dotāciju samazinātu un naudu novirzītu citai infrastruktūrai, nolemts saīsināt pārceltuves darba laiku. Proti, līdz šim tā vasaras sezonā darbojās no plkst.7 līdz 21, un sākotnēja iecere bija noteikt darba laiku no plkst.8 līdz 18. Taču, konsultējoties ar uzņēmumiem un iedzīvotājiem, pieņemts lēmums par pārceltuves darbu no plkst.7 līdz 20.

Šteins stāstīja, ka darba dienā pārceltuvi izmanto 10-15, bet brīvdienās vidēji 100-120 klientu. Prāmi ikdienā lieto vietējie iedzīvotāji, bet aktīvajā sezonā populārs tas ir arī tūristu vidū.

Pašvaldības publiskotā informācija liecina, ka prāmis pār Gauju Līgatnē ir vienīgā šāda tipa pārceltuve Baltijā. Prāmi veido divas kopā sastiprinātas laivas, uz kurām ir dēļu klājs. Pāri upei nostieptā trose neļauj prāmi aiznest pa straumi uz leju, bet no krasta uz krastu to pārvieto straumes spēks.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)