Banner 980x90

Šonedēļ Amatas novadā notiks sporta un atpūtas svētki

Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Cesis24.lv
Sestdien, 27.augustā Amatas novada Līvos notiks sporta un atpūtas svētki, aģentūru LETA informēja Amatas novada pašvaldības tūrisma attīstības un sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Paseka.

Sporta un atpūtas svētki Amatas novada Līvos notiek jau trešo gadu, un katru gadu pasākuma organizators - Amatas novada pašvaldība - apmeklētājiem piedāvā ko jaunu, arī šogad.

Kā viens no jauninājumiem ir viduslaiku sporta spēles "Līvu tautas turnīrs", kas tiek organizēts kopā ar aktīvās atpūtas un vēstures piedzīvojumu organizāciju "Araisis". Līvu tauta aicina ikvienu ģimeni, draugu kompāniju vai uzņēmuma kolektīvu izveidot savu karapulku un doties cīņā ar pretiniekiem viduslaiku disciplīnās, kā šaušana ar arbaletu, kaujas šķēpa mešana, bruņinieku kaujas lēcieni, staigāšana ar koka kājām, ķegļu spēle, kaujas līdzsvara spēle un akmens lodes grūšana. Tiks vērtēti ne tikai katra karapulka disciplīnās gūtie rezultāti, bet arī kopējais noformējums, apmetne, par ko pašiem būs jāparūpējas, karogs un karapulka prezentācija.

Komandu skaits ir ierobežots, tādēļ karapulku iepriekšēja pieteikšana ir obligāta, sūtot pieteikumu uz e-pasta adresi "notikumi@and.lv". Individuāli ikviens pasākuma apmeklētājs varēs pierādīt savas veiklības, koordinācijas un spēka prasmes viduslaiku aktivitātēs.

Jaunums ir arī atlētiskās vingrošanas sacensības, kas notiks sadarbībā ar Ziemeļvidzemes atlētu savienību (ZAS). Tajās tiks noteikts spēcīgākā vīra un sievas tituls. Programmā paredzēta svaru stieņa spiešana guļus un svara bumbu grūšana/raušana.

Svētku laikā notiks arī jau par tradīciju kļuvušie turnīri "Līvu kauss ielu florbolā 3 pret 3" un "Līvu kauss pludmales volejbolā", kur piedalīsies gan amatieri, gan profesionāļi. Pasākuma laikā būs iespējams iegādāties arī florbola inventāru. Arī šajās sacensībās komandas tiek aicinātas iepriekš pieteikt dalību, sūtot e-pasta vēstuli uz adresi "sports.amata@gmail.com" vai zvanot pa tālruni 28602877.

Pasākuma atklāšanā ar saviem paraugdemonstrējumiem apmeklētājus priecēs "Street Warriors" ielu vingrotāji. Visas dienas garumā būs padomāts arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem, kuri varēs radoši darboties jauniešu organizācijas "Nītaureņi" darbnīcās, doties izjādēs ar "Sesīļu ponijiem" vai priecāties piepūšamajās atrakcijās.

Visas dienas garumā darbosies āra kafejnīca un svētku tirdziņš, kur tiek aicināti pieteikties tirgotāji ne tikai no Amatas novada, bet arī no tuvākas un tālākas apkārtnes. Tirgotājus aicina iepriekš pieteikt savu dalību, sūtot e-pasta vēstuli uz adresi "notikumi@and.lv" vai zvanot pa tālruni 26330366.

Dienas izskaņā visi aicināti uz zaļumballi, kur spēlēs grupas "Ferrum" un "Vēja runa".

Pasākumu organizē Amatas novada pašvaldība. Pasākumu atbalsta biedrība "Citronmuiža", jauniešu organizācija "Nītaureņi", "Ozolkalns", "Lauku tēja", "Kalna Smīdes", "Livonia", "Nilsson", "Solo", "Studio pizza" un "Veselības laboratorija".

Sīkāka informācija un sacensību nolikumi pieejami pašvaldības mājaslapā "www.amata.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)