Banner 980x90

Sofijas vecāki atsakās braukt uz Ķelni; ziedotāji var atgūt naudu

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Svētdien, 31.janvārī, astoņgadīgajai Sofijai, kura pēdējos divus gadus cīnās ar nieru audzēju un kurai pērnajā vasarā šai diagnozei pievienojušās arī metastāzes plaušās, vajadzēja doties uz diagnostiku un sākotnējo ārstēšanu Ķelnes universitātes slimnīcā.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklam Pilseta24.lv pavēstīja biedrībā "Labdarības lapa Snowflake", šim mērķim biedrība "Labdarības lapa Snowflake" ziedojumos bija savākusi 28 598 eiro. Taču, tā kā Sofijas vecāki no brauciena uz Ķelni atteicās, ziedotājiem tiek piedāvāta iespēja atgūt ziedojumus vai novirzīt tos citu slimu bērnu ārstēšanai.

Aptuveni divu gadu laikā astoņus gadus vecā Sofija Latvijā pārcietusi 55 ķīmijas terapijas, viņai izoperēta viena niere, taču uzlabojumi nav sagaidīti. Tieši pretēji, kad pusgadu pēc operācijas un ķīmijas terapijas Sofijai ārsti veica plaušu tomogrāfiju, atklājās, ka šajos orgānos ir metastāzes. Atkal sekoja ārstēšana ar ķīmijas terapiju, pērnā gada nogalē tika runāts par operāciju, bet nesen Latvijas mediķi no tās atteicās. Ķelnes (Vācija) universitātes klīnikas ārsti bija gatavi izstrādāt Sofijas ārstēšanās plānu, taču pirms tam viņiem bija nepieciešams veikt Sofijai pilnu diagnostiku, pirms kuras tika prasīts 40 000 eiro liels depozīts. Sofijas mamma Nellija vērsās ar iesniegumu pie "Labdarības lapas Snowflake", lūdzot sākt līdzekļu vākšanu meitas ārstēšanai ārzemēs. Pateicoties ziedotāju atsaucībai, nepilnu divu nedēļu laikā tika savākti 28 598 eiro, un panāktas vienošanās ar Ķelnes universitātes klīniku, ka tā uzņemsies Sofijas diagnostiku un sākotnējo ārstēšanu, kurai sekotu arī tālākā ārstēšanās plāna sastādīšana un ārstēšana. Jāpiebilst, ka pirms tam vairākas Vācijas klīnikas no Sofijas ārstēšanas atteicās, atzīstot, ka slimība ir pārāk ielaista. Starp tām bija Charite klīnika Berlīnē,  Heidelbergas klīnika, kā arī Minsteres un Frankfurtes klīnikas.

Piektdien, 29.janvārī, TV3 ziņu sižetā, balstoties uz Bērnu slimnīcas fonda sniegto informāciju, žurnālists paziņoja, ka Ķelnes universitātes slimnīca nav specializējusies šajā jomā, it īpaši - saistībā ar tādu diagnozi kā Sofijai, kas neatbilst patiesībai, jo Ķelnes universitātes slimnīcas Bērnu onkoloģijas nodaļas vadītājs profesors Torstens Simons ir plaši zināms onkoloģijas speciālists, turklāt Ķelnes universitātes Medicīnas fakultātē pasniedz lekciju kursu tieši par nefroblastomām jeb nieru audzējiem. Tieši viņš bija gatavs uzņemties Sofijas ārstēšanu. Piektdien Sofijas mammas, pēc "Labdarības lapas Snowflake" rīcībā esošās informācijas, tikusies ar Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas speciālistiem un Bērnu slimnīcas fondu, pēc kuras informēja "Labdarības lapu Snowflake", ka svētdien uz Ķelni nelidos un ka slimnīcā saņēmusi solījumu par citiem ārstēšanas risinājumiem. Oficiālu informāciju no Bērnu klīniskās universitātes slimnīca vai Bērnu slimnīcas fonda par tālākajiem Sofijas ārstēšanas plāniem "Labdarības lapa Snowflake" nav saņēmusi.

Sofijas mammai līdz piektdienas, 29.janvāra, plkst.18.30 bija jāparaksta Ziedojuma saņemšanas līgums, uz kura pamata tiktu pārskaitīta nauda Ķelnes slimnīcai. Tas būtu starts Sofijas ārstēšanai Vācijā. Taču Sofijas mamma nav izrādījusi vēlmi ne telefoniski, ne pa epastu kontaktēties ar "Labdarības lapu Snowflake" un nav izpildījusi dokumentās procedūras, tādēļ ar nožēlu jāatzīst, ka Sofijas ārstēšana Ķelnē atcelta. Biedrība pateicas visiem ziedotājiem, taču, ņemot vērā radušos situāciju, uzskata par nepieciešamu informēt ziedotājus, ka ir gatava atmaksāt ziedotos līdzekļus. Ikviens ziedotājs, kurš veicis ziedojumu ar norādi "Sofijas ārstēšanai", mēneša laikā lūgts nosūtīt rakstisku iesniegumu pa epastu snowflakechildren@gmail.com, norādot maksājuma veikšanas datumu, maksātāju un ziedoto summu un vēlmi atgūt ziedoto naudu, un mēneša laikā tā tiks atskaitīta atpakaļ ziedotāja kontā. Tāpat ziedotājs var informēt, ja vēlas, lai viņa ziedotā summa tiktu novirzīta citu slimu bērnu ārstēšanai. Ja mēneša laikā informācija par konkrētā ziedojuma likteni netiks saņemta, "Labdarības lapa Snowflake" to automātiski novirzīs citu slimo bērnu ārstēšanai.

"Gribu novēlēt Sofijai izveseļoties, un izteikt cerību, ka Bērnu slimnīcas fonds piedāvās smagi slimajam bērnam ārstēšanās iespējas Latvijā vai ārpus tās robežām, " piebilst "Labdarības lapa Snowflake" valdes locekle Linda Freiberga.

Par biedrību "Labdarības lapa Snowflake"

Biedrība "Labdarības lapa Snowflake" izveidota uz sociālā tīkla Facebook Labdarības labas "Snowflakes" bāzes. Šajā laikā palīdzēts vairāk kā 100 ģimenēm visā Latvijā, sagādājot viņām ne tikai apģērbu, mēbeles un citas sadzīves lietas, bet arī sniedzot finansiālu atbalstu gan ārstniecībai, gan citiem mērķiem. Biedrības valdes locekles Linda Freiberga un Inga Karlinska šā gada decembrī saņēma balvu "Gada brīvprātīgais Jelgavā 2015", jo labdarības jomā darbojas bez atlīdzības. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)