Banner 980x90

Šodien Valmierā notiks vēlētāju diskusija ar Vidzemes reģiona deputātu kandidātiem

Šodien, 9.septembrī plkst.17.00 Vidzemes Augstskolas konferenču zālē, Cēsu ielā 4, notiks vēlētāju -10.Saeimas vēlēšanu Vidzemes deputātu kandidātu diskusija, ko rīko Vēlēšanu reformas biedrība un Konrāda Adenauera fonds sadarbībā ar Vidzemes Augstskolu un laikrakstu "Liesma". 
Diskusijā piedalīsies Vilnis Antonišķis (PCTVL), Arvils Ašeradens (VIENOTĪBA), Jānis Ādamsons (Saskaņas centrs), Ingmārs Līdaka (Zaļo un Zemnieku savienība), Karina Pētersone (Par labu Latviju) un un Jānis Ķirsis ("Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK"). Diskusijas mērķis ir pirms 10.Saeimas vēlēšanām nodrošināt labāku komunikāciju starp sabiedrību un deputātu kandidātiem, palīdzēt vēlētājiem izdarīt pārdomātāku izvēli, veicināt līdzdalību vēlēšanās un rosināt pilsoniskās sabiedrības plašāku iesaistīšanos politiskajos procesos.

Diskusiju vadīs Valdis Melderis, kura uzdevums būs ieturēt demokrātisku diskusiju kārtību, dot un ņemt vārdu deputātu kandidātiem un vēlētājiem, kā arī veicināt raitas un saturiski kvalitatīvas diskusijas. Diskusijas ilgums paredzēts aptuveni 2.5 stundas no kurām lielākais laiks būs atvēlēts tieši Valmieras un tuvāko novadu iedzīvotāju un organizāciju pārstāvju iepriekš sagatavotiem jautājumiem un publikas jautājumiem skatuves priekšā.

Lai diskusijās teiktais sasniegtu pēc iespējas plašāku vēlētāju loku, diskusiju pilnu video ierakstu publicēsim internetā un nosūtīsim medijiem ar atļauju lietot sava satura veidošanā.

Pirms 10.Saeimas vēlēšanām Vēlēšanu reformas biedrība un Konrāda Adenauera fonds rīko diskusijas katrā no pieciem vēlēšanu apgabaliem. 26.augustā Kuldīgā jau notika Kurzemes vēlēšanu apgabala vadošo deputātu kandidātu diskusija, kuras video iespējams noskatīties mājas lapā www.velref.lv. Nākamās diskusijas notiks 14.septembrī Jelgavā, 15.septembrī Rēzeknē un 20.septembrī Rīgā. Visu diskusiju sākuma laiks ir plkst.17.00.

Diskusijas rīko Vēlēšanu reformas biedrība un Konrāda Adenauera fonds sadarbībā ar reģionālajiem laikrakstiem "Kurzemnieks", "Liesma", "Zemgales ziņas" un "Rēzeknes vēstis", kā arī Vidzemes augstskolu un Rēzeknes augstskolu. Diskusijas finansiāli atbalsta Konrāda Adenauera fonds. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)