Banner 980x90

Sniegs, putenis un apledojums daudzviet valstī apgrūtina braukšanu

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Sniegs, putenis un apledojuma veidošanās šorīt daudzviet pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem apgrūtina braukšanu, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC informē, ka Talsu apkārtnē braukšana ir ļoti apgrūtināta.

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti Siguldas virzienā no Rīgas līdz Raunas pagriezienam, Valmieras virzienā no Stalbes līdz Valkai, Ainažu, Daugavpils, Bauskas, Jelgavas, Liepājas virzienā uz Rīgas apvedceļiem visā maršruta garumā.

Arī Ventspils virzienā posmā no Kūdras līdz Ventspilij braukšanas apstākļi ļoti apgrūtināti.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināti braukšanas apstākļi ir visā Latvijā, izņemot Alūksnes, Balvu, Preiļu, Valkas un Valmieras apkārtni.

Ceļu uzturēšanas darbos ir iesaistītas vairāk nekā 120 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības, kuras tīra ceļus un kaisa tos ar pretslīdes materiāliem. Autovadītājus aicina rēķināties, ka ir nepieciešams noteikts laiks, lai no autoceļiem notīrītu sniegu.

LVC atgādina, ka autoceļu uzturēšanas dienests nevar novērst snigšanu vai apledojuma izveidošanos, tā uzdevums ir uzlabot braukšanas apstākļus atbilstoši autoceļu ziemas uzturēšanas klasei. Galvenās nozīmes autoceļus (A un A1 uzturēšanas klase) no sniega jāatbrīvo trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām, taču intensīvas snigšanas un puteņa laikā ceļu no sniega pilnībā atbrīvot nav iespējams.

Saskaņā ar meteoroloģisko prognozi dienā, turpinoties snigšanai, gaidāms sniega segas pieaugums par desmit centimetriem. Vietām putinās, snigšanas laikā veidosies sniega sanesumi un redzamība pasliktināsies līdz 500 metriem. Gaisa temperatūra turpinās pazemināties, un nedēļas nogalē tā var sasniegt pat mīnus 21 grādu..

Snigšanas laikā autoceļi var būt sniegoti un slideni, spēcīgais vējš tos var aizputināt. Autovadītāji tiek aicināti būt piesardzīgi, braukšanas iemaņas pielāgot ziemas apstākļiem, kā arī izvēlēties laika apstākļiem un ceļa seguma stāvoklim atbilstošu ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošam transportlīdzeklim.

Ceļu apledojums un aizputinājumi var izveidoties strauji un negaidīti, tāpēc autovadītājiem ir jābūt maksimāli piesardzīgiem. Apledojums īpaši var veidoties uz tiltiem un ceļu pārvadiem, kā arī jūras, ezeru, upju un citu ūdenstilpņu tuvumā.

Autobraucēji aicināti ziņot par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem vai citiem ar satiksmi un ceļu stāvokli saistītiem novērojumiem pa LVC diennakts tālruni 80005555, kā arī uzņēmuma sociālo tīklu kontos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)