Banner 980x90

SIA "SBS Group" – mērlentes, celtniecības naži, darba cimdi

Mērīšanas ruletes jeb mērlentes ir gluži vienkārši palīgrīki būvniecības, remonta un dažādos citos darbos. Tiem nav sarežģīts mehānisms un to lietošana ir pavisam vienkārša, tādēļ arī to izvēle nerada nekādas grūtības. Ja mērīšanas rulete nepieciešama apdares darbiem mājās, piemēram, lai nomērītu tapetes vai linoleju, visdrīzāk būs piemērota jebkāda mērlente, taču profesionālākiem darbiem mērīšanas rulešu izvēlē gan svarīgi pievērst uzmanību dažādiem parametriem.

Mērlentes

Mērīšanas ruletes jeb mērlentes ir gluži vienkārši palīgrīki būvniecības, remonta un dažādos citos darbos. Tiem nav sarežģīts mehānisms un to lietošana ir pavisam vienkārša, tādēļ arī to izvēle nerada nekādas grūtības. Ja mērīšanas rulete nepieciešama apdares darbiem mājās, piemēram, lai nomērītu tapetes vai linoleju, visdrīzāk būs piemērota jebkāda mērlente, taču profesionālākiem darbiem mērīšanas rulešu izvēlē gan svarīgi pievērst uzmanību dažādiem parametriem, jo ražošanas, būvniecības, apdares, montāžas un citos profesionālos darbos precizitāte spēlē izšķirošo lomu.

Lai arī visas tradicionālās būvniecības mērlentes pirmajā brīdī liekas vienādas, tomēr tām ir atšķirības gan garuma, gan platuma ziņā, gan arī pēc mērīšanas skalas precizitātes, fiksatora tipa (ar magnētu vai bez), cietības mērlentes var krasi atšķirties. Viena no nozīmīgākajām īpašībām, kam nereti pievērš par maz uzmanības, ir mērlentes mērīšanas skalas atzīmju biezums. Gan jau vairums būs pamanījis, ka mērlentēm līnijas var būt gan smalkākas, gan biezākas. Biezākas mērlentes atzīmes apgrūtina mērījumu veikšanu, jo nav vienkārši saprast, no kuras līnijas malas – labās, kreisās vai centra – sākt uzmērīšanu. Kā jau iepriekš minēts, mājsaimniecībā, veicot dažādus remontdarbus, tas varbūt nebūs tik svarīgi, bet profesionālajos darbos izšķirošs var būt katrs milimetrs. Tāpēc profesionālās mērlentes ir apveltītas ar smalkākām atzīmēm uz mērīšanas skalas. Otra nianse, kurai speciālisti pievērš īpašu uzmanību, ir mērskalas precizitāte, kas tiek iedalīta trijās klasēs. Parasti pirmās klases mērīšanas rulešu precizitāte pie 10 metru garuma var svārstīties no +1 līdz –1 milimetram, otrās klases mērlentes precizitāte var būt ± 2,3 milimetri, savukārt trešās klases mērlentēm tā var būt pat ± 4,6 milimetri. To, kāda ir mērlentes precizitātes klase, parasti norāda instrumenta atbilstības sertifikātā. Visbeidzot, trešā būtiskākā nianse, kam jāpievērš uzmanība, ir mērlentes forma un cietība. Mērlentes virsma var būt vai nu pilnīgi taisna vai arī visā garumā nedaudz ieliekta. Parasti nedaudz ieliektās mērlentes ir cietākas un, mērot lielus attālumus, piemēram, līdz diviem metriem, tās nesaliecas, dodot iespēju bez otra cilvēka palīdzības veikt mērīšanu lielākos attālumos.

Vairumtirdzniecības uzņēmums "SBS Group" nodrošina dažāda garuma kvalitatīvas profesionālās celtniecības mērlentes, sākot no trim, līdz 10 metriem, kas lieliski derēs dažādiem darbiem iekštelpās un ārā. Sortimentā ir mērlentes gan ar magnētu, gan bez tā, kā arī ražotāja "Komelon" mērīšanas ruletes ar gumijas korpusu papildu aizsardzībai. Šī ražotāja produkcija ir ļoti populāra, pateicoties augstajai precizitātei un izturībai.

Lasiet vairāk: www.sbsgroup.lv

Celtniecības naži

Celtniecības naži ir instrumenti ar diezgan plašu pielietojumu. Tos izmanto dažādos darbos gan būvniecībā, gan apdares darbos, gan elektromontāžā un citās sfērās, taču biežākais celtniecības nažu jeb, kā tos vēl sauc – tapešu nažu – pielietojums ir auduma, papīra, kartona vai elektrības vadu griešanai, kā arī to atbrīvošanai no izolācijas. Tāpat celtniecības naži tiek pielietoti arī darbā ar blīvākiem materiāliem, piemēram, plastmasu, koksni, ģipškartonu, bieziem kabeļiem u. tml. Mājsaimniecībā celtniecības naži visbiežāk noder tapešu vai, piemēram, linoleja vai kavrolīna griešanai.

Kaut arī celtniecības naži, kā šķiet, ir vieni no vienkāršākajiem instrumentiem, arī tos jāizvēlas gudri, pievēršot uzmanību dažādiem parametriem, kas var ietekmēt instrumenta precizitāti, izturību un lietošanas drošību. Celtniecības naži tiek izgatavoti no dažāda tipa tērauda. To asmens var būt ražots no instrumentālā tērauda, kam ir augsts oglekļa saturs (CS45-CS55) un kas ir atbilstošs gan izmantošanai profesionālajā darbībā, gan mājas darbos. Tāpat celtniecības naža asmens var būt veidots no profesionālās klases tērauda – SK2 un SK5 –, kas izceļas ar lielāku izturību un spēju ilgāk saglabāt asumu. Arī pēc asmeņa tipa celtniecības naži ir atšķirīgi. Tie var būt vai nu trapecveida vai segmentēti – dažāda platuma (9, 18 vai 25 milimetrus plati). Trapecveida asmeņus var izmantot, strādājot ar dažāda blīvuma materiāliem, savukārt segmentētos vairāk pielieto darbam ar mīkstākiem materiāliem. Izvēloties celtniecības nazi, jāpievērš vērība arī tam, vai asmens aprīkots ar vadotni – galveno īpatnību, kas atšķir celtniecības nažus no kancelejas nažiem. Vadotne padara naža korpusu izturīgāku, kā arī palīdz sasniegt lielāku precizitāti, darbojoties ar blīvākiem materiāliem. Klasiskā variantā celtniecības nažiem ir asmeņi, kas sadalīti septiņos līdz 13 segmentos – tie ir vienkārši nolaužami, asmenim kļūstot neasam. Vēl viena būtiska nianse, kas raksturīga celtniecības nažiem, ir fiksatora veids. Celtniecības naži var būt ar automātisku, piespiežamu vai skrūvveida (pagriežamu) fiksatoru. Tomēr par komfortablākiem lietošanā uzskata nažus ar automātisko asmeņa fiksatoru.

SIA "SBS Group" vairumtirdzniecības uzņēmuma piedāvājumā ir ērti izmantojami 18 milimetru vai 25 milimetru tapešu naži ar izturīgiem maināmiem asmeņiem, kā arī asināmi celtniecības naži. Visi sortimentā esošie tapešu/celtniecības naži ir piemēroti gan profesionāliem būvdarbiem, gan mājsaimniecības vajadzībām. Atsevišķi var nopirkt arī 18 vai 25 milimetru nažu asmeņus.

Lasiet vairāk: www.sbsgroup.lv

Darba cimdi

Darba cimdi kalpo kā individuālās aizsardzības līdzeklis, palīdzot izvairīties no roku traumām dažādos ražošanas un būvniecības vai remonta darbos. Vairāk nekā trešā daļa no darba vidē gūtām traumām ir tieši roku traumas, kuras būtu iespējams novērst, ja darbinieku rokas būtu pasargātas ar kvalitatīviem un atbilstošiem aizsargcimdiem. Nodrošināt darbiniekus ar individuālajiem aizsardzības līdzekļiem ir darba devēja pienākums, un tieši viņa atbildība ir pareizi izvēlēties aizsargcimdus. Tas ne vienmēr ir vienkārši, jo ir jāpievērš uzmanība dažādiem bīstamiem faktoriem konkrētajā darba jomā, kas var izraisīt roku traumas (aukstums, augsta temperatūra, ķimikāliju iedarbība, iegriezumi, dūrieni, sitieni utt.), kā arī darba ilgumam, darbinieku roku izmēram, alerģisku reakciju varbūtībai un citiem faktoriem.

Darba cimdi pēc iedalījuma ir universālie un speciālie. Universālie darba cimdi ir piemēroti jebkuram darbam, kurā rokām jābūt vismaz minimāli aizsargātām, piemēram, pret dūrieniem, sagriešanos, netīrumiem, ūdeni un tamlīdzīgi. Šādus cimdu modeļus parasti izvēlas vienkāršiem darbiem ar zemu traumatisma risku vai saimniecībā. Savukārt speciālie darba cimdi ir domāti konkrētiem uzdevumiem. Tie var būt ar paaugstinātu izturību pret ķīmiju, ugunsdrošību, aizsardzību pret mehānisko iedarbību utt. Speciālie darba cimdi ir vairāk uzticami, izturīgāki un sniedz lielāku drošību nekā universālie darba cimdi, taču tas nenozīmē, ka tos var vienlaikus pielietot dažādiem darbiem. Piemēram, stikla rūpniecībā jāizmanto speciāli aizsargcimdi bez gumijas pārklājuma, vēlams, no bieza un tīra kokvilnas auduma, jo tas nav degošs, nekūst un arī neatstāj nekādas pēdas uz stikla produkcijas. Bet kraušanas darbiem piemērotāki būs elastīgi aizsargcimdi no kokvilnas trikotāžas, kam ir gumijots punktveida pārklājums – tas padara labāku saķeri ar virsmām, ļaujot izvairīties no slīdēšanas, aizsargā pret noberzumiem, sagriešanos, skrambām un citām sīkām traumām.

SIA "SBS Group" ir vairumtirdzniecības uzņēmums, kas piedāvā dažāda veida darba cimdus. Sortimentā ir gan universāli aizsargcimdi ar pretslīdes īpašībām (ar punktotu gumijotu pārklājumu no abām pusēm), speciāli darba cimdi "Hardy", kas izgatavoti no biezas zamšādas, lai nodrošinātu paaugstinātu aizsardzību un ilgstošāku lietošanu, kā arī droši un komfortabli dažādu izmēru aizsargcimdi no cūkādas, ar klipsi – pieejami gan plānāki modeļi, gan biezāki, ar siltu oderi darbam aukstākā laikā.

Lasiet vairāk: www.sbsgroup.lv

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)