Banner 980x90

Septiņas vienkāršas receptes kā saglabāt ēdamus ziedus

Pixabay
Pixabay
Daudzus ziedus, piemēram, pienenes, rožlapiņas un citus var droši lietot uzturā, bet, zinot, ka ziedēšanas laiks ir ierobežots, skaistos gardumus var saglabāt arī vēlākam laikam. Turpinājumā piedāvājam septiņus vienkāršus veidus kā saglabāt ēdamos ziedus.

Ziedu etiķis
2 krūzes baltvīna etiķa
½ krūzes ziedlapiņu

Pievienojiet ziedlapiņas etiķim un uzglabājiet noslēgtā traukā nedēļu tumšā un vēsā vietā. Nokāsiet ziedus un lietojat kā dresingu vai citos ēdienos, kur nepieciešams etiķis.

Ziedu medus
1 krūze ziedlapiņu
1 litrs medus

Stiprākam medum izmantojiet lavandas vai rozmarīna ziedus, rožlapiņas vai citus īpaši aromātiskus ziedus izteiksmīgai garšas niansei. Ievietojiet ziedus marlē un ielieciet tos medū. Atstājiet šo maisījumu gaišā un saulainā vietā uz nedēļu. Vēlāk pārbaudiet garšu, ja tā nav pietiekoši intensīva atstājiet ziedus uz vēl pāris dienām. Beigās izņemiet marli ar ziediem.

Ziedu cukurs
2 glāzes smalkā cukura
1 krūze sasmalcinātu ziedlapiņu

Iemaisiet ziedus cukurā un atstājiet uz nedēļu. Ziedlapiņās esošais šķidrums iesūksies cukurā, kas piešķirs tam ziedu aromātu un īpašu piegaršu. Šāda veida cukurs ir labs veids kā dekorēt konditorejas izstrādājumus un kokteiļglāžu maliņas. 

Ziedu sīrups
1 glāze ūdens
3 glāzes cukura
1 glāze ziedu

Vāriet visas sastāvdaļas 10 min, nokāsiet un uzglabājiet atdzesētas divas nedēļas. Lieliska piedeva kokteiļiem un citiem dzērieniem, kā arī var izmantot pankūkās, vafelēs, saldējumos un citos saldumos. 

Ziedi tējās un augļu desertos
Jebkuras ēdamās ziedlapiņas var pievienot kā papildus piedevu melnajai vai zaļajai tējai, vai arī izmantot tējai tīrā veidā, kā arī ziedlapiņas varat pievienot kopā ar augļiem dažādos desertos.

Ziedu sviests
½ krūze ziedlapiņu
½ salda sviesta

Ar dakšu iemaisiet ziedlapiņas mīkstā sviestā sarullējiet "sviesta desā", aptinat ar pārtikas plēvi un atdzesējiet. Sagrieziet nelielos gabaliņos karstu ēdienu pasniegšanai vai dažādās receptēs. Maurloku, sīpolu vai rozmarīnu ziedi ir lieliska piedeva grilētiem dārzeņiem vai makaroniem. Aromātiski ziedi kā piemēram rožlapiņas, lavanda, vijolītes u.c. ir laba piedeva saldajiem ēdieniem. Šāds ziedu sviests ledusskapī var glabāties līdz divām nedēļām, saldētā veidā sešas nedēļas. 

Ziedu šņabis
2 krūzes šņabja
½ krūzes ziedlapiņu

Pievienojiet ziedlapiņas šņabim un ļaujiet šim maisījumam ievilkties divas dienas, pēc tam nokāsiet ziedus. Laba piedeva kokteiļiem.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)