Banner 980x90

RTU absolventes darbs "Cēsu alus brūža rekonstrukcija" uzvar Baltijas arhitektūras darbu konkursā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) absolventes Andras Odumānes maģistra darbs "Cēsu alus brūža rekonstrukcija" atzīts par labāko maģistra darbu kategorijā Baltijas arhitektūras skolu absolventu noslēguma darbu konkursā "Baua Awards 16", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā.

Andras Odumānes maģistra darbā projektēta Cēsu alus darītava. Tās izdevīgais ģeogrāfiskais novietojums pils parka teritorijā un kultūrvēsturiskā vērtība rada lielu potenciālu tās attīstībai un neizmantotās vides revitalizācijai. Diplomprojekta mērķis bija izstrādāt teritorijas attīstības stratēģiju, apskatot visu kā vienu veselumu. Projekts paredz atvērt un savienot šobrīd nepieejamās un slēgtās teritorijas un arhitektonisko vērtību, pārveidojot mazvērtīgās un tehniski bīstamās apbūves daļas. Galvenais savienojums ar Cēsu Pils parku un Pils laukumu apvieno visas teritorijā esošās ēkas. Projektā izstrādāti attīstības scenāriji teritorijas pakāpeniskai sakārtošanai, tādā veidā nodrošinot darbību arī pārbūves laikā.

Iecerēts, ka alus darītavas teritorija kļūs par telpu jaunajiem zinātniekiem, māksliniekiem un citu nozaru speciālistiem, radot vidi, kurā kopējas sadarbības procesā var risināt un eksponēt jaunākās idejas. Teritorijā paredzēts nodrošināt visas nepieciešamās funkcijas produktīva darba apstākļiem. Maģistres projekts pakāpeniski arī tiek īstenots, nākotnē Cēsu pils apkārtnei piešķirot jaunu izskatu.

Par labāko bakalaura darbu kategorijā konkursa "Baua Awards 16" žūrija atzina Viļņas Gediminas Tehniskās universitātes absolventes Grjušītes Gabrieles (Griušytė Gabrielė) projektu "Berlin University Residences".

Atzinības balvas piešķirtas Tallinas Lietišķo zinātņu universitātes bakalaura programmas absolventei Anastasijai Malkovai un Igaunijas Mākslas akadēmijas maģistra programmas absolventei Līnai Līsai Pihu (Liina – Liis Pihu).

Konkurss notika 7. un 8.oktobrī Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātē. Tajā Baltijas arhitektūras skolu absolventu darbus izvērtēja starptautiska žūrija un noteica labākos bakalaura un maģistra darbu kategorijā. Uz laureātu godu pretendēja 16 studentu darbi, tostarp arī divi RTU diplomprojekti.

Pirmo reizi konkursa pastāvēšanas vēsturē, pateicoties konkursa atbalstītājiem "Samsung" un virtuālo tehnoloģiju uzņēmumam "Vividly", apmeklētāji un žūrija studentu darbus varēja skatīt virtuālā tūrē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)