Banner 980x90

RPIVA rektore 2015.gadā algā saņēma vairāk nekā 63 000 eiro

Foto: Edijs Pālens/LETA
Foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas (RPIVA) rektore Daina Voita 2015.gadā algā vairākos amatos saņēma 63 236,18 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā publicētā Voitas amatpersonas deklarācija.

Par darbu RPIVA Voita 2015.gadā saņēma 42 309,50 eiro, savukārt vēl 15 907,04 eiro viņa saņēma atalgojumā no Latvijas Universitātes (LU) Rīgas Medicīnas koledžas, kur viņa ieņem direktora vietnieces zinātniskajā darbā amatu. Algā no LU, kur Voita ir vadošā pētniece, viņa saņēma arī 4880,20 eiro. Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija tās profesorei Voitai atalgojumā izmaksāja 139,44 eiro.

2015.gadā Voita vēl saņēma 1000 eiro no Latvijas Bērnu un jauniešu invalīdu sporta federācijas, kā arī 30,34 eiro no SIA "Apgāds Zvaigzne ABC". Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra Voitai izmaksāja 1305,31 eiro.

Kā liecina Voitas deklarācija, 2015.gadā viņas īpašumā bija divi dzīvokļi, kā arī būve Rīgā.

LETA jau ziņoja, ka Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) ir nolēmusi ar 2017.gada augustu reorganizēt RPIVA, to pievienojot LU. Kā apstiprināja ministrijā, tas nepieciešams, lai veiktu resursu koncentrāciju un panāktu iespējami efektīvu valsts budžeta līdzekļu izmantošanu.

Tāpat vēstīts, ka RPIVA pārstāvji neieradās uz pirmdien plānoto tikšanos ar IZM speciālistiem, lai pārrunātu augstskolas reorganizāciju. RPIVA rektore Daina Voita norādīja, ka saskaņā ar likumu, lēmumu par augstskolu reorganizāciju pieņem Ministru kabinets pēc ministra ierosinājuma. Rektore uzskata, ka tas nav noticis un likumdošanas vara tiek ignorēta, līdz ar to augstskolas pārstāvji šodien ar IZM netiksies.

IZM Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktore Agrita Kiopa jau norādījusi, ka RPIVA vadības lēmums neierasties uz sarunām neapturēs augstskolas reorganizācijas plāna virzību.

RPIVA rektore arī izteikusies, ka runas klīst arī par citu augstskolu reorganizāciju. Taujāta, vai IZM iecere par RPIVA reorganizāciju viņai bija jaunums, Voita aģentūrai LETA norādīja, ka oficiāli tas bijis jaunums, tomēr runas klīdušas jau vairākus gadus, tai skaitā arī par citām augstskolām. Rektore gan izteicās, ka "baumas ir baumas" un "par jebkuru lietu var baumot".

Šodien IZM eksperti plāno tikties ar RPIVA reorganizācijā iesaistītajām augstskolām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)