Banner 980x90

Rožu laukums

Rožu laukums, bijušais Tirgus laukums, kas atrodas Sv Jāņa baznīcas priekšpusē, kopš 13.gs. vidus zināms kā dzīvas tirgošanās vieta.

Laukumā atradies arī soda stabs un dienvidrietumu stūrī  - aka. 20.gs. sākumā vecais tirgus laukums pilsētai kļuva par šauru, tādēļ to 20. gados pārcēla uz tagadējo vietu, bet atbrīvojušos laukumu 1927. gadā nolēma pārvērst par skvēru.
Senais Tirgus laukums pašā vecpilsētas sirdī šodien ir cēsnieku un viesu populārākā pulcēšanās vieta Cēsīs. Te apskatāma Matiasa Jansona skulptūra "Senās Cēsis", un nedēļu nogalēs mēdz notikt tirdziņi un dažādi koncerti. Vasarā strūklaka pa dienu ir ģimeņu atpūtas vieta, kur siltā laikā bērni skraidelē starp ūdens strūklu rindām, bet vakaros tā ir izgaismota košās krāsās un priecē tos, kuri atpūšas kādā no daudzajām ap laukumu esošajām kafejnīcām.  Tieši šeit ik gadu Pirmajā Adventē tiek iedegta pilsētas eglīte.

Adrese: Rožu laukums, Cēsis, LV-4101
Tālrunis: +371 28318318
Mājaslapa: www.turisms.cesis.lv
E-pasts: info@cesis.lv
GPS koordinātas: 57.311665, 25.2690024

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)