Banner 980x90

Rīgas "Dinamo" piedzīvo šosezon smagāko zaudējumu pret Helsinku "Jokerit"

Foto: Evija Trifanova/ LETA
Foto: Evija Trifanova/ LETA

Rīgas "Dinamo" hokejisti trešdien Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) turpināja neveiksmīgo sniegumu savās mājās, jo "Arēnā Rīga" trešo spēli pēc kārtas nespēja gūt vārtus un ar 0:7 (0:3, 0:2, 0:2) piedzīvoja šosezon smagāko zaudējumu pret Latvijas hokejista Artūra Kuldas pārstāvēto Helsinku "Jokerit".

Latvijas klubs, kurš jau ir zaudējis izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs, aizvada vienu no neveiksmīgākajām sērijām "Arēnā Rīga", jo trešo reizi pēc kārtas savā laukumā nespēja gūt vārtus. Rīgas "Dinamo" "sausā" sērija savā laukumā ir sasniegusi 212 minūtes un 32 sekundes. Pirms tam mājās rīdzinieki ar 0:3 zaudēja Minskas "Dinamo" un ar 0:5 Maskavas CSKA, kam sekoja divas spēles izbraukumā.

Tāpat Rīgas "Dinamo" piedzīvoja smagāko zaudējumu šajā sezonā, jo septiņas ripas līdz šim nebija ielaiduši. Šis ir arī viens no visu laiku smagākajiem un kaunpilnākajiem zaudējumiem savās mājās.

Kā zināms, izredzes tikt izslēgšanas spēlēs Rīgas "Dinamo" oficiāli zaudēja otrdien pēc tam, kad Slovākijas vienība Bratislavas "Slovan" izbraukumā ar 3:1 pārspēja latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Vladivostokas "Admiral". Pēc šī panākuma Rietumu konferences astotajā vietā esošajam "Slovan" bija 85 punkti 56 spēlēs, kamēr Rīgas "Dinamo" atpalika jau par 17 punktiem un atlikušajās piecās spēlēs pat teorētiski līdz labāko astotniekam tikt vairs nevarēja.

Spēli aktīvāk sāka Rīgas "Dinamo", izveidojot pāris bīstamus momentus, no kuriem labākais bija aizsargam Aleksandram Jerofejevam, taču viņa mesto ripu no zonas vidus atvairīja "Jokerit" vārtsargs Riku Helēniuss. Neskatoties uz mājinieku nelielo pārsvaru, rezultātu tomēr atklāja Helsinku komanda, kuri vārtus guva savā pirmajā bīstamajā uzbrukumā. Spēles devītajā minūtē Ēriksons atvairīja trīs metienus, taču ar ceturto, kuru no tuvas distances izpildīja Paskāls Peletjē, viņš netika galā.

Nepilnas četras minūtes vēlāk "Jokerit" līdzīgā veidā pārsvaru dubultoja. Šoreiz Ēriksons atvairīja pirmo metienu, taču ar atkārtotu raidījumu Brendons Kozuns panāca 2:0. Savukārt pirmā perioda beigas jau aizritēja ar Somijas kluba pārsvaru. "Dinamo" palika mazākumā, jo Miķelis Rēdlihs no muguras laukuma apmalē iegrūda pretinieku, bet "Jokerit" viena vīra pārsvaru nepilnas divas minūtes pirms pārtraukuma izmantoja pēc Topi Jākolas metiena no zilās līnijas. Ne pārāk veiksmīgi šajā epizodē nospēlēja arī Ēriksons, jo ripa viņam trāpīja pār plecu un iekūleņoja vārtos.

Pārtraukumā "Dinamo" treneri izšķīrās par vārtsargu maiņu un Ēriksona vietā vārtos sūtīja Jakubu Sedlāčeku, tomēr spēles gaitu tas daudz neietekmēja un "Jokerit" turpināja dominēt. Pēc piecām nospēlētām minūtēm viesi otro reizi spēlē realizēja skaitlisko vairākumu, kad skaistu ripas izspēli ar metienu no asa leņķa noslēdza Pēters Regins, izmantojot Ērika Ševčenko noraidījumu par ripas izmešanu no laukuma. Savukārt 34.minūtē 5:0 panāca 19 gadus vecais Miro Mekinens, kuram šī bija tikai otrā spēle KHL līmenī. Viņam asistēja dvīņubrālis Ate Mekinens, palīdzot brālim gūt vārtus no vārtu priekšas.

Drīz pēc tam "Dinamo" vēlreiz palika mazākumā, jo otro reizi spēlē uz sodīto soliņa devās Miķelis Rēdlihs, taču šoreiz rezultāts nemainījās. Trešdaļas izskaņā labas izdevības bija arī rīdziniekiem, taču ne Laurim Dārziņam, ne Mikam Indrašim savas iespējas izmantot neizdevās.

Zīmīgi, ka rezultāts 0:5 pēc divām trešdaļām bija arī abu komandu pirmajā šīs sezonas savstarpējā spēlē 31.oktobrī Helsinkos, taču "Dinamo" trešajā trešdaļā atspēlēja piecu vārtu deficītu un guva panākumu pēcspēles metienos ar 6:5, ierakstot šo cīņu KHL vēstures grāmatās. Šoreiz atkārtot fantastisko atspēlēšanos rīdzinieki nebija spējīgi, jo trešā perioda sākumā pēc Deina Toda metiena zaudēja arī sestos vārtus, bet pēc tam skaitliskajā mazākumā ielaida arī septītos, kad precīzs bija Jese Joensū. Mājinieki beigās centās iemest goda ripu, taču Helēniuss palika nepārspēts un otro reizi sezonā palika "sausā", atvairot 22 pretinieku metienus.

Par labāko mājinieku rindās tika atzīts uzbrucējs Vitālijs Pavlovs.

Artūrs Kulda spēlēja 12 minūtes un 58 sekundes, jo trešajā periodā laukumā nedevās. Viņš rezultativitātes punktus nenopelnīja, pa vārtiem nemeta, izpildīja vienu spēka paņēmienu un bloķēja trīs metienus. Šosezon aizsargs 39 KHL spēlēs ir izdarījis piecas rezultatīvas piespēles, bet vārtus nav guvis.

Pirms spēles Rīgas "Dinamo" galvenā trenera pienākumu izpildītājam Normundam Sējējām nācās veikt kārtējās izmaiņas sastāvā, jo slimības dēļ malā palika Andris Džeriņš un Frenks Razgals, tāpēc uzbrucēja pozīcijā ceturtajā maiņā nācās pieteikt aizsargu Stīvenu Saigo.

Rīgas kluba "lazarete" līdz ar to ir iespaidīga, jo slimības gultā joprojām ir arī uzbrucējs Gints Meija, kurš atlabst no plaušu karsoņa, bet traumu dēļ komandai palīdzēt nevar Krišjānis Rēdlihs, Tims Sestito, Filips Toluzakos un Nikolajs Jeļisejevs. Sestito tuvākajā laikā gan varētu atgriezties laukumā.

"Dinamo" ar 68 punktiem 56 spēlēs joprojām ir 12.vietā Rietumu konferencē, bet "Jokerit" komanda tikusi pie 104 punktiem 56 mačos, kas tai dod otro vietu konferencē kā Bobrova divīzijas līderiem.

Pašā konferencē gan "Jokerit" ir tikai trešais lielākais punktu skaits - līdere ar 127 punktiem 57 spēlēs ir Maskavas CSKA komanda, kas otro gadu pēc kārtas nodrošinājusi uzvaru regulārajā čempionātā, bet ar 116 punktiem 57 spēlēs seko Jaroslavļas "Lokomotiv" vienība, kas konferences kopvērtējumā gan atrodama vien trešajā pozīcijā.

Turpinājumā rīdzinieki piektdien uzņems Astanas "Baris", nākamajā pirmdienā noslēdzošajā izbraukuma spēlē viesosies pie "Slovan", bet pēc valstsvienību pārtraukuma sekos vēl divi mači savā laukumā ar čempioni SKA un Maskavas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" Gagarina kausa izcīņai divus gadus pēc kārtas nav spējis kvalificēties pirmo reizi vēsturē. Tāpat vienība izslēgšanas spēlēs nav iekļuvusi jau trešo reizi pēdējo četru gadu laikā.

Rietumu konferencē septiņas komandas - CSKA, "Jokerit", "Lokomotiv", "Soči", Maskavas "Dinamo", Ņižņijnovgorodas "Torpedo" un SKA - jau ir nodrošinājušas sev vietu izslēgšanas spēlēs. Par pēdējo ceļazīmi cīņa notiek starp "Slovan", Minskas "Dinamo" un Zagrebas "Medveščak".

Tikmēr Austrumos izslēgšanas spēlēs jau iekļuvušas Omskas "Avangard", Magņitogorskas "Metallurg", Novosibirskas "Sibirj", Ufas "Salavat Julajev" un Vladivostokas "Admiral".

Tikmēr izslēgšanas spēlēs, kas sāksies 21.februārī, vairs nebūs sapāroto maču - komandām starp 1-2 un 3-4 spēlēm būs vienas dienas brīvdienas, lai hokejisti varētu atgūt spēkus. Sezona noslēgsies ne vēlāk kā 2016.gada 19.aprīlī, kad plānota Gagarina kausa izcīņas finālsērijas septītā spēle.

Trenera pēcspēles komentāru lasiet šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)