Banner 980x90

"ZZK/Cēsis" dubultuzvara SEB MTB seriāla septītajā posmā un pirmā vieta arī komandām

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien, 25.septembrī, Ikšķilē noslēdzošajā 7.posmā lielākajā Latvijas kalnu riteņbraukšanas SEB MTB seriālā otro posmu pēc kārtas dubultuzvaru "Toyota Hybrid" maratona distancē svinēja "ZZK/Cēsis" komanda, jo pirmās divas vietas 64km distancē vīriešiem izcīnīja cēsnieki Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, apmainoties šoreiz vietām ar sesto posmu augusta vidū Talsos.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē sacensību organizatori, sievietēm abu līderu starpā pēc ilgāka pārtraukuma SEB MTB seriālā pār Latvijas čempioni MTB krosā un maratonā valcēnieti Katrīnu Jaunslavieti (Ebike machine) virsroku ņēma kopvērtējuma uzvarētāja Lelde Ardava (Rietumu banka –Rīga). SEB MTB maratonā spraigā un līdzīgā cīņā sezonas kopvērtējumā pēc pēdējā posma uz pirmo vietu individuālajā vērtējumā spēja pakāpties Mārtiņš Blūms, bet komandām "ZZK". Tikmēr "Virši – A" 40km pusmaratonā pirmās vietas ieguva Gints Jakovels (Volkswagen-Veloprofs) un Lāsma Ozola (Patria-Bottecchia).

Pēdējais SEB MTB posms otro gadu pēc kārtas norisinājās Ikšķilē, neskaitot bērnu grupas, pulcējot 1200 MTB riteņbraucējus. Galvenie trīs pretendenti uz uzvaru pēdējā posmā "Toyota Hybrid" maratona distancē, kur sacentās vairāk nekā 140 dalībnieku, bija lielākoties gadījumu pirmās vai citas godalgotas vietas MTB sacensībās Latvijā un Baltijā iegūstošie pasaules kausa MTB krosā U23 grupas desmitnieka braucēji no "ZZK/Cēsis" komandas Mārtiņš Blūms un Arnis Pētersons, kā arī labus panākumus šosejas riteņbraukšanā guvušais Andžs Flaksis (Holowesko/Citadele). Organizatori bija pamainījuši trasi, salīdzinot ar pagājušo gadu, padarot to interesantāku un grūtāku. Tiesa, trases pirmie 20km, braucot pa asfaltu, grants ceļiem un pļavām, bija līdzeni un braucami ātrā tempā, dodot priekšroku pamatā šosejā braucošajiem, kā piemēram, Andžam Flaksim, bet posmā pirms un arī pēc Ogres Zilajiem kalniem, kā arī gabalā gar dzelzceļu 4km pirms finiša, bija reljefaina distances daļa, radot iespēju izpausties tehniskajiem MTB braucējiem, kādi ir ZZK/Cēsis komandas līderi. 

Pirmajos kilometros pēc starta aktivitāti izrādīja Andžs Flaksis, kurš, izmantojot savas šosejas iemaņas, mēģināja pāris reizes atrauties, bet nesekmīgi. Pēc 10km trio ar Jāni Ozolu (Xsports Cannondale), Kristeru Kovgeru (EMU Mālpils SC) un Peteru Tarvisu tomēr izdevās aizbraukt atrāvienā, pie 15km atzīmes viņu pārsvaram pār tuvākajiem konkurentiem sasniedzot 20 sekundes. Ap Zilo kalnu apkaimi viņiem pietuvojās un arī noķēra otrs trio – Pētersons, Flaksis un Oskars Muižnieks (Sportlife), izveidojot sešinieku un pie 24km atzīmes esot priekšā tuvākajai sekotāju grupai ar 10 braucējiem vienu minūti. Tikmēr problēmas ar ķēdi bija piedzīvojis Eiropas čempions MTB maratonā Pēteris Prūss (Rietumu banka-Rīga), kā rezultātā latviski runājošais igaunis izstājās. Atpakaļceļā no Zilajiem kalniem uz pirmā apļa beigām vadošo sešinieku noķēra Blūms un Dmitrijs Sorokins (Rietumu banka-Rīga), taču pēc 35km SEB kopvērtējuma līderis Sorokins sāka atpalikt no līderu grupas, pie 40km atzīmes zaudējot tai 1:15. Otrā apļa vidū Ogres Zilajos kalnos, kad savu MTB krosa meistarību pielietoja Vilmāra Tomsona trenētie Blūms un Pētersons, līderu grupa sāka retināties. Abiem "ZZK/Cēsis" līderiem līdzi spēja noturēties tikai igaunis P.Tarvis. Šim trio vistuvāk bija pusminūtes attālumā braucošais duets ar Flaksi un Muižnieku, bet 1:45 pie 57km atpalika vēl viens duets ar Kovgeru un Ozolu. Tikmēr Sorokins, ilgāku laiku cīnoties vienatnē, zaudēja līderiem 2:45.

Pēdējos 7km līderu trio palielināja pārsvaru pār konkurentiem, paliekot visiem trim kopā un godalgotās vietas sadalot finiša sprintā. Puskilometru pirms finiša nobraucienā vadībā atradās pašreizējais Latvijas čempions MTB maratonā Pētersons, bet pēdējos metros pagājušā gada Ikšķiles posma uzvarētājam pabrauca garām šā gada valsts čempions MTB krosā Blūms, izcīnot pirmo vietu (2:05:32) vairāk nekā simts dalībnieku konkurencē, bet dubultuzvaru ZZK komandai ar tādu pašu laiku kā pirmās vietas ieguvējam nodrošināja Pētersons, aiz kura nepilnus 10 metrus finišēja trešās vietas ieguvējs Tarvis. Minūti vēlāk vienatnē finišēja 2015.gada Latvijas čempions distanču slēpošanā Muižnieks, kuram 4.vieta, par 25 sekundēm apsteidzot Flaksi. Pēdējos kilometros sestajā vietā nostabilizējās Kovgers (+2:21), bet pārējās vietās desmitniekā ierindojās Ozols (+2:38), Sorokins (+3:03), cēsnieks Ivars Prokofjevs (ZZK/Cēsis, +4:44) un Uldis Ālītis (Rietumu banka-Rīga, +5:06). Līdz ar to Mārtiņš Blūms iekļuva trijniekā MTB sacensībās Latvijas un Igaunijā divpadsmito (12) nedēļas nogali pēc kārtas, tātad trīs mēnešu garumā.

Sievietēm bija savādāks scenārijs. Pagriezienā pie Zilajiem kalniem Ogrē (24km) joprojām kopā turējās abas favorītes Lelde Ardava un Katrīna Jaunslaviete, taču distances vidusdaļā pēdējās nedēļās labo formu atguvusī pagājušā gada Latvijas čempione MTB maratonā Lelde sāka attālināties no sezonas beigās nedaudz veselības problēmas pārņemtās Katrīnas, izcīnot uzvaru ar divu minūšu pārsvaru (2:25:05). Trešajā vietā finišējusī Madara Fūrmane (Belo Cycling Project/Skanste) pirmajā divām zaudēja ļoti daudz – nedaudz vairāk nekā 25 minūtes.

Komandām labāko sniegumu parādīja "ZZK/Cēsis", kuras četri labākie pārstāvji savāca 3922 punktus, par simts punktiem apsteidzot otro vietu ieguvušo "Sportlife", bet tikai trešā vieta sanāca "Rietumu banka-Rīga" (3760 punkti). 

"Virši-A" 40km distancē 1000 dalībnieku konkurencē līderu grupa paretinājās apļa pirmajā pusē, kad vadībā izvirzījās Gints Jakovels, kurš apgriezienā Ogres Zilajos kalnos 24km bija izveidojis 17 sekunžu pārsvaru pār otrajā vietā esošo Lauri Purniņu (MySport veikals), bet vēl desmit sekunžu attālumā atradās grupa ar deviņiem MTB braucējiem. Turpinājumā Jakovels savu pārsvaru palielināja gandrīz līdz pusotrai minūtei, izcīnot pārliecinošu uzvaru (1:20:14), bet viņa komandas biedrs Jānis Priževoits vienīgais no pakaļdzenošās grupas noķēra Purniņu, abiem finiša spurtā sadalot otru un trešo vietu. Nedaudz ātrāks šajā duelī bija Priževoits (abiem pusotru kilometru līdz finišam, privātmāju rajonā pārejot asā līkumā no grants ceļa uz nelielu nobraucienu pa zālienu, tikai veiksmes un meistarības rezultātā sanāca izvairīties no pēkšņi priekšā nelielā ātrumā izbraukušās automašīnas). Sievietēm arī pārliecinoši pirmā bija Lāsma Ozola, tādējādi gan vīriešiem un sievietēm maratona un pusmaratona distancēs pēdējā posmā pirmās vietas izcīnot kopvērtējuma uzvarētājiem. Pusdistancē minūti, bet finišā divas minūtes viņai piekāpās otrās vietas ieguvēja Beāte Kovgere (EMU/Mālpils SC), bet vēl 7 minūtes vēlāk finišēja 3.vietas ieguvēja smilteniete Rūta Brakovska (MTB Garkalne).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)