Banner 980x90

Pūtēju orķestris "Cēsis" piedalās koncertā "Latvijai – 98"   

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sestdien, 19.novembrī, Cēsu sadraudzības pilsētā Rokiškos (Lietuva) Latvijas proklamēšanas 98.gadadienai veltītajā koncertā piedalījās Pūtēju orķestris "Cēsis" (diriģenti Jānis Puriņš un Tālivaldis Narvils) ar saviem draugiem - popgrupu "Hey" Inas Aizgales vadībā, Raunas jauniešu deju kopu "Trejdeviņi" Ilonas Klinces vadībā, Alfrēda Kalniņa Cēsu mūzikas vidusskolas audzēkņiem Audaru Kārli Klintu/ eifonijs un Mārtiņu Smiltiņu/ tuba, kā arī viesiem no Lietuvas - Rokišku mūzikas skolas klarnetes skolotāju Karoli Pratkus/ klarnete un tās pašas skolas audzēkni Simas Pčiolinas/ flauta un jauno Lietuvas nacionālā instrumenta - birbīne mūziķi Tomasu Aleknavuičiusu.

Kā pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē Cēsu novada pasvaldības komunikācijas speciālists Aleksandrs Abramovs, Rokišku kultūras centra telpās tika atklāta arī Cēsu pilsētas Mākslas skolas, Cēsu bērnu un jauniešu centra audzēkņuradošo darbu un Cēsu jauniešu domes fotogrāfiju izstāde. Tā būs apskatāma līdz ceturtdienai, 1.decembrim.

Pūtēju orķestris "Cēsis" ar koncertu Rokiškos turpināja pirms diviem gadiem iesākto tradīciju – svinēt Latvijas dzimšanas dienu pie draugiem, kopīgi veidojot krāšņu koncerta programmu. 2014.gada 17.novembrī koncerts kopā ar Vīlandes (Igaunija) mūzikas skolas jaunajiem mūziķiem notika Vīlandes koncertzālē Eesti Pärimusmuusika, savukārt pērn februārī notika koncerts Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kad Igaunija svinēja savu dzimšanas dienu.

Rokiškos koncertu un izstādi apmeklēja, un apsveikuma runas teica Rokišku pilsētas mērs Antanas Vagonis, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un Latvijas Republikas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvas Republikā Einars Semanis. Koncertā skanēja latviešu un lietuviešu komponistu mūzika, un tautas dziesmu apdares. Programmā Andreja Jurjāna, Gunāra Ordelovska, Imanta Kalniņa, Raimonda Paula, Andra Riekstiņa un lietuviešu komponistu Vaclova Paketūra, Vitauta Jozepaiša un Kazis Daugela skaņdarbi.

Pēc aizvadītā koncerta dzimusi iecere turpināt tradīciju, atzīmējot visu trīs Baltijas valstu dzimšanas dienas krāšņā koncertā Cēsīs 2018.gada februārī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)