Banner 980x90

Privātās apbūves zemes tirgū vērojams aktivitātes pieaugums

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Privātās apbūves zemes tirgū šī gada pirmajā ceturksnī jau otro ceturksni pēc kārtas bija vērojams aktivitātes pieaugums aptuveni par 15% un arī tirgus apjomam pieaugums ir otro ceturksni pēc kārtas - aptuveni 5% apmērā, teikts nekustamo īpašumu kompānijas "Latio" mājokļu tirgus pārskatā.

Privātās apbūves zemes tirgū notiek 23 līdz 25 darījumi mēnesī, informē "Latio". Darījumi notiek lielākoties ar zemesgabaliem platībā no 1000 līdz 1500 kvadrātmetriem.

Kopējā darījumu summa ar privātās apbūves zemi mēnesī saglabājas aptuveni viena miljona eiro līmenī, bet kopējā zemes gabalu platība, ar kuriem tiek veikti darījumi, ir palielinājusies līdz apmēram četriem hektāriem mēnesī.

2016.gada pirmajā ceturksnī par 35% pieauga darījumu skaits ar lētākiem zemesgabaliem, bet samazinājās darījumu skaits ar dārgākiem zemesgabaliem. Tas skaidrojams ar nelielu skaitu darījumu ar ekskluzīviem privātās apbūves zemesgabaliem.

Pateicoties vairākiem darījumiem ar lielākiem zemesgabaliem, vidējā pirkuma platība pieauga par aptuveni 30%, norāda "Latio".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)