Banner 980x90

Priekuļu novadā aizdomās par nelikumīgu cigarešu uzglabāšanu aiztur divas personas

Rīga, 4.sept., LETA. Valsts policijas (VP) Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas mērķtiecīga darba rezultātā Priekuļu novadā atklāja un izņēma 250 000 nelegālo cigarešu bez Latvijas akcizēto preču markām, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Zane Vaskāne.

Šī gada augustā tika iegūta informācija, ka Priekuļu novadā, iespējams, tiek veiktas darbības, kas ir saistītas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju.

Lai pārbaudītu esošo informāciju, policija īstenoja operatīvo pasākumu kompleksu, kuru rezultātā laika posmā no 26.augusta līdz 29.augustam, veicot sankcionētas kratīšanas, atklāja un izņēma 250 000 cigarešu bez Latvijas nodokļu markām.

Aizdomās ar akcīzes nodokli apliekamo preču nelikumīgu apriti tika aizturēts kāds 1970.gadā dzimis vīrietis un 1956.gadā dzimusi sieviete. Abas aizturētās personas jau iepriekš bija nonākušas policijas redzeslokā saistībā ar analoģiskiem likumpārkāpumiem.

Aizdomās turētajiem tika piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu. 

VP atgādina, ka pēc Krimināllikuma 221.panta 1.daļas, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija arī turpmāk īstenos aktivitātes akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanā un aicina šajā cīņā iesaistīties arī iedzīvotājus. Ja kādam iedzīvotājam vai komersantam ir informācija par nelegālu akcīzes preču apriti, informēt policiju ir iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)