Banner 980x90

Par 12 miljoniem eiro uzlabos posmu uz autoceļa Augšlīgatne - Skrīveri  

Cesis24.lv
Cesis24.lv
VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) parakstīja līgumu par valsts reģionālā autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri (P32) posma pārbūvi, pilsētas informācijas portālu Cesis24.lv informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļa.

Darbus veiks pilnsabiedrību piegādātāju apvienība ACB, CP, līguma summa ir 12 miljoni eiro (ar PVN). Remontdarbus līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds (ERAF).

Būvdarbus uz P32 plānots uzsākt jūnijā, un saskaņā ar līguma nosacījumiem tie ir jāpabeidz 300 dienu laikā pēc uzsākšanas. Būvniekiem ir iespēja ņemt tehnoloģisko pārtraukumu periodā, kad būvdarbus nav iespējams veikt nepiemērotu klimatisko laika apstākļu dēļ. Plānots, ka būvdarbi tiks pabeigti 2017.gada rudenī.

Līguma ietvaros sakārtos autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri posms no Augšlīgatnes līdz Nītaurei (0,006.-13,960. km), ieskaitot tiltu pār Strautu, kopumā tiks uzlaboti gandrīz 14 kilometri ceļa. Būvdarbi paredz jaunas ceļa zemes klātnes izveidi, salizturīgās kārtas, šķembu pamatojuma un asfalta segas izbūvi, mākslīgo būvju un elektrolīniju pārbūvi, jaunu pasažieru pieturu ierīkošanu, kā arī ceļa zīmju, drošības barjeru un ceļa signālu uzstādīšanu.

Reģionālais autoceļš Augšlīgatne–Skrīveri ir nozīmīga Vidzemes reģiona ceļu tīkla daļa, kas nodrošina satiksmi starp Aizkraukli un Valmieru, kā arī savieno valsts galvenos autoceļus Rīga–Sigulda–Igaunijas robeža (Veclaicene) (A2) un Rīga–Daugavpils–Krāslava–Baltkrievijas robeža (Patarnieki) (A6).

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)