Banner 980x90

Notiks starptautiskais basketbola turnīrs "Cēsu kauss 2017"

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Piektdien, 6.janvārī, sāksies jau par tradīciju kļuvušais Cēsu pilsētas Sporta skolas organizētais basketbola turnīrs jauniešiem "Cēsu kauss 2017".

Kā pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Cēsu novada pašvaldībā, jau 20 gadus pēc kārtas turnīrs priecēs visus Cēsu basketbola draugus ar interesantiem notikumiem sporta laukumos un ap tiem.

Pirmsākumos, tālajā 1998.gadā, turnīra nosaukums bija – "Cēsu pilsētas sporta skolas balvas izcīņa basketbolā". Tas organizēts ar domu gūt spēļu praksi pirms Jaunatnes līgas spēlēm. Toreiz sacensības notika divas dienas, 23.janvārī un 24 janvārī. Turnīra dalībnieki bija 12 meiteņu un sešas zēnu komandas, kopā 171 dalībnieks no Rīgas, Ventspils, Gulbenes, Bauskas, Druvas, Viļķenes un Cēsīm. No pirmā turnīra Sporta skolā joprojām par treneriem strādā Vladimirs Kiseļovs, Viktors Brizgalovs un Inese Briede. Starp pirmā turnīra organizatoriem bija arī ilggadējas treneres Inta Pētersone un Dzidra Minčenoka. Interesanti, ka Edvīns Dzudzilo 1998.gada turnīrā piedalījās vēl kā spēlētājs, bet nu jau vairākus gadus ir treneris. Turnīra dalībnieces bija arī visiem zināmas Latvijas nacionālās izlases spēlētājas Zane Eglīte, Santa Dreimane, Ieva Krastiņa, kā arī citi atpazīstami Cēsu puses basketbolisti. Iet laiks, bet pirmie turnīra tiesneši Mihails Mihailovs un Boriss Cibankovs joprojām ir ierindā un apkalpos spēles arī šogad. Trenerus Andri Eglīti un Jāni Rimbenieku no Rīgas, kā arī Jevgeniju Gurjanovu no Tallinas droši var saukt par turnīra veterāniem.

Var droši teikt, ka pa šiem 20 gadiem "Cēsu kauss" kļuvis par vienu no prestižākajiem jauniešu turnīriem Latvijā. To apliecina arī fakts, ka, diemžēl, katru gadu organizatori spiesti atteikt vairākām komandām, jo gribētāju ir daudz vairāk, nekā iespējams uzņemt. Viesiem imponē lieliska organizācija, mājīgā atmosfēra un augsts sacensību līmenis.

Šogad Cēsu sporta bāzēs (Cēsu sporta kompleksā un sporta namā "Cēsis") par turnīra čempionu kausiem trīs vecuma grupās zēniem – 2007.g.dz.; 2005.g.dz. un 2004.g.dz., kā arī 2004.g.dz. meitenēm – sacentīsies 40 komandas no četrām valstīm: Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas. Komandas ieradīsies no Tallinas, Pērnavas, Tartu, Raplas, Raseinium, Sanktpēterburgas, Maskavas, Rīgas, Talsiem, Ogres, Līvāniem, Ķekavas, Madonas, Limbažiem, Siguldas, Mārupes, Iecavas, Gulbenes un Vecumniekiem. Cēsu pilsētas Sporta skolu pārstāvēs četras komandas.

Sporta namā "Cēsis" (Pūces ielā 2a) spēlēs 2004.g.dz.meitenes. 6.janvārī sacensību sākums plkst.10.00; 9.janvārī un 10.janvārī plkst.9.00.

Cēsu sporta kompleksā (Piebalgas ielā 18) spēlēs 2007.g.dz., 2005.g.dz. un 2004.g.dz. zēni. 6.janvārī spēļu sākums plkst.10.00; 9.janvārī un 10.janvārī plkst.9.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)