Banner 980x90

Nodegusi Eduarda Veidenbauma memoriālā muzeja kompleksa pirts

Jelgava, 28.aug., LETA. Pagājušās nedēļas nogalē uguns izpostījusi Eduarda Veidenbauma memoriālā muzeja "Kalāči" kompleksa pirti, aģentūru LETA informēja muzeja vadītāja Tamāra Kurzemniece.

Ēka ir tā sauktā melnā pirts, kas ugunsgrēka vakarā, 24.augustā, tika kurināta. Ugunsgrēks sācies pēc izkurināšanas, un Kurzemniece notikušo sauc par nelaimes gadījumu, jo acīmredzot kāda dzirkstele iemetusies baļķos. Notikušajam bijuši daudzi aculiecinieki, taču situāciju pasliktinājušas stipras vēja brāzmas.

Pirts ir nodegusi līdz ar pamatiem, bet tajā nav glabātas kādas vēsturiskas liecības. Ēka tika izmantota ekskursijās un citos pasākumos.

"Bez pirts komplekss nebūs pilnīgs," atzina Kurzemniece, skaidrojot, ka ar pašvaldības atbalstu ēku plānots atjaunot. Pašlaik kopā ar apdrošinātājiem tiek aplēsti zaudējumi, lai saņemtu kompensāciju. Speciālisti esot atzinuši, ka iesaistīto rīcība ugunsgrēka laikā bijusi pareiza.

Veidenbauma memoriālais muzejs "Kalāči" atrodas Priekuļu novadā, 16 kilometrus no Cēsīm. Muzeja kompleksā atrodas klētiņa, piemineklis, melnā pirts, kā arī piknika vieta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)