Banner 980x90

No maija Cēsu muzejā apskatāma Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas izstāde "19.gadsimta mode"

Valmiera, 27.apr., LETA. No 12.maija Cēsu Vēstures un Mākslas muzejā būs apskatāma pasaules slavenā modes vēsturnieka un kolekcionāra Aleksandra Vasiļjeva tērpu kolekcijas izstāde "19.gadsimta mode", aģentūru LETA informēja Cēsu novada pašvaldības pārstāvis Aleksandrs Abramovs.

Kolekcijas izstāde būs retrospektīva, parādot dažādus 19.gs. stilus - no ampīra, klasicisma un viktoriānisma līdz jūgendstilam. Kopumā izstādē tiks izstādīti 60 vēsturiskie tērpi - vīriešu kostīmi, sieviešu kostīmi un kleitas -, un plaša 280 modes aksesuāru kolekcija. Izstāde būs papildināta ar vēsturisko informāciju trīs valodās.

Uz izstādes atklāšanu Cēsu muzejā Vasiļjevs paredzējis ierasties personīgi un kopā ar fonda pārstāvjiem būt klāt izstādes prezentācijas pasākumā, veltot stundu sevis vadītai ekskursijai.

Šo izstādi, kas būs apskatāma Cēsu Jaunajā pilī, īpašu dara tas, ka tērpi un ēkas interjers tapuši vienlaicīgi – 19.gadsimtā –; laikā, kad modē bija koraļļu rotaslietas, pērlīšu izšuvumi, izstrādājumi no perlamutra un bruņurupuču kaula. Cēsu Jaunās pils interjera ekspozīcija veidota elegantā bīdermeiera stila interjera apdarē, līdz ar to 19.gs. retrospektīvā modes kolekcijas izstāde lieliski papildina un harmoniski iekļaujas Pils kopējā tēlā.

Izstādes autors Aleksandrs Vasiljevs ir 1958.gadā dzimis krievu un franču modes vēsturnieks, mākslinieks un kolekcionārs. Viņš ir vairāku grāmatu autors un apbalvojumu ieguvējs par neatsveramu devumu pasaules modes vēsturē.

Izstāde Cēsu Jaunajā pilī būs skatāma līdz 31.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)