Banner 980x90

Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ pārceļ Cēsu lidlaukā plānoto Kosmosa dienu

Valmiera, 18.aug., LETA. Nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ uz 9.septembri tiek pārcelta šosestdien paredzētā Kosmosa diena lidlaukā "Cēsis", Priekuļu novadā, aģentūrai LETA pavēstīja zinātkāres centra "Zinoo" vadītājs Pauls Irbins.

Irbins skaidroja, ka gaidāmas spēcīgas vēja brāzmas, kas var radīt riskantas situācijas, tāpēc publiskais pasākums ar darbnīcām un atrakcijām pārcelts uz 9.septembri.

Tomēr projekta "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā" dalībnieki nedēļas nogalē mēģinās palaist sertifikācijas raķeti.

Projekts "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā", kurā norisinās darbs pie raķetes izstrādes, ir Zinātkāres centra "Zinoo" un "Latvijas Mobilā telefona" iniciatīva, ko atbalsta Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), "Elme Messer", "Baltic Laser", kā arī Latvijas Aizsardzības ministrija.

RTU Mašīnzinību, transporta un aeronautikas fakultātes Aeronautikas institūta zinātnieki projektā iesaistījušies, veicot aprēķinus par kosmosa raķetes lidojuma trajektoriju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)