Banner 980x90

Nedēļas nogalē Cēsu Svētā Jāņa baznīca svinēs 735.gadadienu

Rīga, 26.jūn., LETA. Nedēļas nogalē Cēsu Svētā Jāņa baznīca svinēs 735.gadadienu, aģentūru LETA informēja Sabīne Mieze.

Jubilejas pasākumi tiks atklāti piektdien, 28.jūnijā, plkst.19 ar koncertu baznīcā "Gregoriskās impresijas". Koncertā izskanēs gregoriskie dziedājumi un tajos balstīta dažādu laikmetu komponistu mūzika ērģeļu un flautas pavadījumā

Šogad jubilejas pasākumi plānoti tā, lai savai sirdij tīkamāko spētu izvēlēties jebkuras paaudzes pārstāvis. Sestdien, 29.jūlijā, plkst.11, Maldoņa mājas dārzā, Piebalgas ielā 6 būs "Luterāņu stundas" sagatavotā programma "Laiks dejot". Uz to aicināti visu vecumu bērni un jaunieši, lai apgūtu deju soļus, iepazīstos ar kristīgo hip-hop mūziku un tas izpildītajiem, sacīja Mieze.

Sestdien baznīcā notiks koncerts lieliem un maziem "Cēsnieki baznīcā". Plkst.12 klausītājus priecēs Aizgaļu ģimene, savukārt plkst.14 uzstāsies Raušu ģimene.

Svētku kulminācija gaidāma sestdienas vakarpusē plkst.17, kad koncertā "Cēsu sirdij 735" baznīcu piepildīs Ints Teterovskis un jauniešu koris "Balsis", Latvijas Nacionālās operas un baleta solisti Aivars Krancmanis, Juris Ādamsons, Sonora Vaice, Jānis Apeinis, Evita Zālīte, Romāns Poļisādovs un pianists Ventis Zilberts.

Svētdienas rītā ikviens ir gaidīts uz dievkalpojumu plkst.11, kurā sprediķi teiks Latvijas evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) arhibīskaps Jānis Vanags, koncertēs Rīgas Doma kora skolas un Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi. Pēc dievkalpojuma plkst.13.15 Rožu laukumā notiks muzikāla sadraudzība, stāstīja Mieze.

Baznīcas būvniecība pabeigta un iesvētīta 1284.gada 24.jūnijā. Tā nosaukta par godu Jānim Kristītājam. Cauri gadsimtiem piedzīvojusi ugunsgrēkus, bombardēšanas un neskaitāmas pārbūves, tā joprojām majestātiski paceļas virs Cēsu pilsētas un ir neatņemama pilsētas ainavas sastāvdaļa, kas jau iztālēm kalpo kā ceļa rādītājs tiem, kas nomaldījušies.

Gadadienu atzīmē par godu celtnei, bet jebkuru baznīcu veido cilvēki, tāpēc svētkos piedalīties aicināts ikviens cēsnieks un Cēsu pilsētas viesis, aicina Mieze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)