Banner 980x90

Muzeju naktī apmeklētākais muzejs Vidzemē - Cēsu muzejs

Aluksne24.lv
Aluksne24.lv
Sestdien, 21.maijā, kad visā Latvijā notika Muzeju nakts, cilvēki Latvijas muzejus apmeklējuši 250 619 reižu, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša.

Apmeklētākais muzejs Vidzemē bija Cēsu muzejs, ko apmeklēja 9730 apmeklētāju, Zemgalē - Ģ.Eliasa Jelgavas vēstures un mākslas muzejs, kurā paviesojās 4317 apmeklētāji, Kurzemē apmeklētākais bija Tukuma muzejs ar 9809 apmeklētājiem, bet Latgalē - Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs, kurā tika reģistrēti 6300 apmeklējumi.

Viņa uzsvēra, ka šis ir tikai muzeju apmeklējumu skaits, bet tajā neietilpst citu institūciju apmeklējumi, kuru nebija mazums, jo garas rindas bija vērojamas gan pie Saeimas nama, gan Rīgas domes ēkas.

Salīdzinot ar 2015.gadu, apmeklējumu skaits ir palielinājies gan Rīgas muzejos, gan visos Latvijas reģionos. Rīgas muzejos šogad reģistrēti 129 554 apmeklējumi, bet pērn bija 110 568 apmeklējumi.

No Latvijas reģioniem visvairāk apmeklējumu šajā muzeju naktī ir bijis Vidzemē - 35 464 - un Kurzemē, kur šogad Muzeju naktī bijuši 32 210 apmeklējumi.

Zemgalē un Pierīgas muzejos reģistrēti aptuveni 19 000 apmeklējumu, savukārt Latgales muzeji apmeklēti vairāk nekā 15 000 reižu.

No Rīgas muzejiem apmeklētākie bija Latvijas Kara muzejs, kurā akcijas laikā paviesojās 14 113 apmeklētāji, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs ar 11 875 apmeklējumiem un Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs ar 10 780 interesentiem.

Jau ziņots, ka šā gada Muzeju nakts pasākumu tēma bija "Durvis". Savu dalību akcijā šogad bija pieteikuši 150 muzeji, kā arī daudzas citas ar kultūrvēsturisko mantojumu saistītas institūcijas - to vidū Latvijas Republikas Saeima, Rīgas dome, teātri, bibliotēkas un skolas.

Muzeju nakts ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Muzeju nakts iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija.

Muzeju nakti Latvijā organizē Kultūras ministrija sadarbībā ar Starptautiskās Muzeju padomes (ICOM) Latvijas Nacionālo komiteju.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)