Banner 980x90

MTB seriāla "Gruzis acī" Priekuļu posmā uzvar Arnis Pētersons no "ZZK"

Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Publicitātes foto/ Foto: Cesis.lv
Svētdien, 2.oktobrī Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā kalnu divriteņu MTB krosa (XCO) seriāla "Gruzis acī" pēdējā 4.posmā un tai pat laikā arī noslēdzošajā "Open XCO cup" 8.posmā pārliecinošu pirmo vietu elite grupā vīriešiem izcīnīja Pasaules čempionāta MTB XCO U23 grupa 5.vietas ieguvējs cēsnieks Arnis Pētersons (ZZK), bet sievietēm, piekāpjoties igaunietei Janikai Loivai, otro vietu ieņēma Rūta Brakovska (MTB Garkalne), informē organizatoru pārstāvis Ivars Bācis.

Kā pilsētas informācijas portāls CEsis24.lv uzzināja Priekuļu novada pašvaldībā, noslēdzošais posms trešajai sezonai MTB XCO seriālam "Gruzis acī" aizvadīts Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā, kur pēdējos divus gadus ir rīkots Latvijas čempionāts Olimpiskajā disciplīnā MTB krosā. Tā kā šīs ir MTB XCO sacensības, nevis tikai MTB, tad līdz ar to arī dalībnieku skaits ir krietni mazāks. Dalībnieku skaitu, ko veidoja Latvijas un Igaunijas pārstāvji un kas šoreiz bija mazāks nekā iepriekšējos posmos, ietekmēja arī laika apstākļi, jo pamatīgā lietū pārbaudījumiem pilnā trase bija kļuvusi ne tikai sarežģītāka, bet arī bīstamāka. Līdz ar to vairāki MTB braucēji izlēma neriskēt un nestartēja, viņu vidū arī pasaules kausa posma 9.vietas ieguvējs no "ZZK" Mārtiņš Blūms. Tikmēr otrs pasaules kausa desmitnieka braucējs no "ZZK" Arnis Pētersons, apsolot trenerim Vilmāram Tomsonam, ka brauks ļoti prātīgi, tomēr izgāja uz starta.

Organizatori trasi Priekuļos bija izveidojuši kalnaina meža apvidū ar dažādiem tehniskiem elementiem – gan divām sekcijām ar tramplīniem, tehniskiem nobraucieniem, takām, laipu pāri avotam, akmens sekcijām, garu nobraucienu taisni pāri saknēm un citiem mākslīgi veidotiem vai dabīgi radušies šķēršļiem. Sacensību dienā organizatori laika apstākļu dēļ nolēma samazināt katrai grupai distances garumu pa vienu apli, kas bija 3,9km garš. Sarežģītajos apstākļos netrūka arī vairāku kritienu, taču dalībnieki bija ar to rēķinājušies, tāpēc par sacensībām viņiem palika tikai labi iespaidi.

Jau no paša sākuma, kā to varēja sagaidīt, elites grupā 19,5m distancē (5x3,9km) no pārējiem aizbrauca Arnis Pētersons. Pirmo apli pagājušā gada Latvijas čempions MTB XCO labi zināmajā trasē veica ļoti ātri, izveidojot gandrīz trīs minūšu pārsvaru, bet turpinājuma "piebremzēja" un brauca piesardzīgāk, katrā aplī pārsvaru palielinot vēl par minūti. Arī tramplīnu sekcijā Arnis, kurš parasti mierīgi lec pa lielāko tramplīnu, šoreiz to mēģināja izlaist. Trasi veikdams 1:31:48 (vid. ātrums 12,75km/h) un tuvākos sāncenšus apsteigdams par astoņām ar pusi minūtēm, cēsnieks no "ZZK" svinēja uzvaru, atkārtojot komandas biedra M.Blūma panākumu "Gruzis acī" 1.posmā Siguldā. Tikmēr par otro vietu gan bija ļoti spraiga cīņa starp otrā un trešā posma uzvarētājiem Kristapu Kipuru (Ebike Machine) un Konstantīnu Smotrovu, par vienu sekundi ātrākam esot Kristapam. Sešas minūtes vēlāk arī līdzīgi, bet bez finiša spurta roku rokā finišēja Mārtiņš Flaksis un Mārtiņš Lejiņš, kuri gatavojas nākošā gada garajām izturības MTB maratona sacensībām Dienvidāfrikas lielākajā pilsētā Keiptaunā. Sešinieku noslēdza Kristapa brālis Kaspars Kipurs.

Uzvarētājs no "ZZK" pastāstīja, ka bijušas interesantas sacensības. Neskatoties uz laika apstākļiem un tā rezultātā radušos ļoti slideno trases stāvokli, A.Pētersons atzīst, ka fiziskā ziņā tās nav bijušas grūtākās sacensības šajā gadā, taču tehniskā ziņā gan. Pēc pirmā apļa, kad jau bija pārliecinošā vadībā, cēsnieks apzināti sāka lēnāk braukt, lai lieki neriskētu. "ZZK" braucējs novērtē organizatoru ieguldīto darbu šādu sacensību rīkošanā, tāpēc arī šādos apstākļos piekritis nostartēt. Arnis arī uzsver, ka panākuma pamatā ir gan paša meistarība, gan arī labais MTB ritenis "Specialized".

Sievietēm, kur bija jāveic 15,6km, īsti cīņa par uzvaru nesanāca, jo igauniete Janika Loiva bija ātrāka par Rūtu Brakovsku, apsteidzot mūsu braucēju pirmajā aplī par 5 minūtēm, bet beigās par vienu apli. Kopvērtējumā pirmā vieta tika Rūtai, jo igauniete startēja tikai vienā posmā. Vīriešiem gan bija līdzīga cīņa par kopvērtējuma uzvaru, un šoreiz K.Kipura un K.Smotrova duelī, neskatoties uz to, ka aci pret aci nebija pārspējis savu konkurentu, virsroku ņēma Konstantīns. Te lomu nospēlēja tas, ka Kristaps izlaida trešo posmu, bet pirmajā posmā, kad bija visspēcīgākais sastāvs, abi bija tālākās vietās un ieguva mazāk punktus.

U23 grupā turpināja dominēt igaunis Sanders Sārs, kurš mājinieku Jāni Bisenieku 15,6km distancē apsteidza par 7:23, bet jauniešiem ātrākais 7,8km distancē bija Arvo Godiņš. Lielpratēju grupā 15,6km konkurentiem cerības neatstāja Aivars Dārznieks, Meistaru grupā pārākumu nodemonstrēja Egīls Vidžups, bet Senioriem pirmais finišēja Agris Kalējs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)