Banner 980x90

Mēneša izskaņā Cēsīs notiks pasākumu programma "Mūzika un skaņa"

Rīga, 13.sept., LETA. No 27.septembra līdz 30.septembrim Zinātkāres centrs "Zinoo" Cēsīs rīkos pasākumu "Mūzika un skaņa", kurā runās par to, kas notiek smadzenēs, klausoties mūziku, aģentūru LETA informēja "Zinoo" projektu vadītāja Simona Ruska.

Pasākumu laikā ikviens apmeklētājs varēs iepazīties ar vairākiem pētījumiem, kas saistīti ar mūziku un kopā ar Latvijā zināmiem māksliniekiem darboties radošajās darbnīcās, pašiem iepazīstot dažādus skaņražus un mūzikas radīšanas veidus.

28.septembrī Zinātnieku nakts laikā Vecā alus brūža telpās notiks izglītojoša nodarbība "Zinātne mūzikā". Tās laikā ģitāriste Gundega Graudiņa nospēlēs īpašu koncertu uz ģitārām, pēc kura Eiropas Pētniecības padomes (ERC) pētniece, doktore Fang Liu, palīdzēs klausītājiem izprast, kā cilvēka smadzenes apstrādā tonalitātes informāciju skaņas radīšanas un uztveršanas brīdī.

Zinātkāres centru "Zinoo" vadītājs Pauls Irbins skaidroja, ka ir ļoti daudz interesantu pētījumu, kuri ne vienmēr nonāk sabiedrības redzeslokā. "Ar šo pasākumu mēģināsim parādīt, ka zinātne var būt aizraujošāka nekā tas ikdienā šķiet iespējams," klāstīja Irbins.

Tāpat pasākuma programmā "Zinoo" centrā komponists un Bristoles Universitātes Mākslas skolas lektors Maikls Elisons demonstrēs un izskaidros divas krasi atšķirīgas mūzikas radīšanas pieejas - Austrumu "makam" un Rietumu. Viņš arī kopā ar latviešu mūziķiem un pasākuma apmeklētājiem veiks eksperimentālu nodarbību.

Noslēdzoties pasākumu programmai, notiks muzikāla darbnīca, kurā apmeklētāji tiks aicināti paši radīt melodijas. To palīdzēs darīt mūziķis un televīzijas raidījumu vadītājs Jānis Strapcāns.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)