Banner 980x90

Mazstraupes pilī notiks interesantās vēstures vakars 

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
1.februāri plkst.18.00 Mazstraupes pilī (Straupes pamatskolā) projekta "Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai (HANSA)" ietvaros Pārgaujas novada pašvaldība rīkos ceturto interesantās vēstures vakaru "Viduslaiku Hanzas garša", pilsētas informācijas portāls Cesis24.lv uzzināja Pārgaujas novada pašvaldībā. 

Pasākuma laikā noritēs tikšanās ar Turaidas muzeja direktores vietnieci Dr.hist.Viju Stikāni, kura iepazīstinās ar savu pētījumu un stāstīs par Viduslaiku Hanzas gastronomiju Straupē un tās apkārtnē.

Pašu vai zemnieku audzēti dārzeņi, pļavā vāktas zālītes garšvielām vai ārstnieciskām tējām un mežā gādātās savvaļas veltes ir tās iezīmes, kas raksturo Latvijas virtuves tradīcijas. Arī mūsdienās.

Bet vai šādas gastronomiskās tradīcijas bijušas jau viduslaikos? Kādus produktus uzturā lietoja, kā tos pagatavoja un pasniedza Hanzas laika Straupes iedzīvotāji? Vai kino industrijas radītais priekšstats, kur galdu klāj cepti cūkas stilbi, brangi alus kausi, lieli maizes klaipi un kāds dārzenis vai auglis, atbilst tam, ko par viduslaiku gastronomijas tradīcijām liecina vēstures materiāli?

Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes būs iespējams iegūt, apmeklējot pasākumu. Aicināti senās vēstures interesenti, īpaši tie, kam tuva ēdiena kultūra, vēsture un pagatavošanas māksla.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)