Banner 980x90

LU un LETA reģionālo konferenču ciklā rosinās diskusijas par Latvijas nākotni

Rīga, 18.apr., LETA. Nākamajā nedēļā, 26.aprīlī, Vidzemes koncertzālē "Cēsis" notiks Latvijas Universitātes (LU) un informācijas aģentūras LETA rīkota konference "Uzņēmība. Zināšanas. Panākumi.", kurā tiks stāstīts, kā sasniegt savas dzīves mērķus un gūt panākumus.

Atzīmējot Latvijas simtgadi un sagaidot LU un LETA 100 gadu jubileju nākamajā gadā, LU un LETA sāks reģionālo konferenču ciklu, kurā akadēmiskās, uzņēmējdarbības un sabiedriskās vides pārstāvji rosinās diskusijas par to, kas jādara Latvijas iedzīvotājiem, lai pēc 100 gadiem Latvija būtu nevis mazapdzīvota Eiropas nomale, bet varenākā un panākumiem bagātākā valsts reģionā.

LU mācībspēki, studenti un eksperti konferencē dalīsies ar pieredzes stāstiem, iepazīstinās ar pētījumiem un mudinās saskatīt tās izdevības, ko piedāvā dzīve Latvijā. LU un LETA vēlas kopīgi diskutēt par procesiem, kas ietekmē nākotni, rosināt idejas pilsoniskai aktivitātei, uzņēmējdarbības sākšanai un reģionu uzplaukumam.

"Mūsu mērķis ir, lai pētnieciskais potenciāls būtu ne tikai Rīgā, bet arī visā Latvijā. Šādas konferences ir viens no instrumentiem, kā panākt zināšanu un pētnieku atklājumu tiešu nodošanu Latvijas sabiedrībai," norādīja LU rektors Indriķis Muižnieks

Konferencē Cēsīs varēs uzzināt, kā sava biznesa veidošanā izmantot lielu datu plūsmu, kā gūt panākumus uzņēmējdarbībā jau studiju gados, kā jauniešiem interesanti pavadīt vasaru ASV, apvienojot darbu ar atpūtu, kā arī to, ko Antarktīdā piedzīvoja LU zinātniskās ekspedīcijas dalībnieki, kuri tikko atgriezušies mājās.

Pasākumā ar stāstījumiem piedalīsies LU asociētais profesors Ivars Ijabs, LU Biznesa, vadības un ekonomikas fakultātes dekāns Gundars Bērziņš, aktieris un uzņēmējs Juris Žagars, LETA vadītājs Juris Mendziņš, ārsts, LU Stratēģijas padomes priekšsēdētājs Andrejs Ērglis, LU rektors Indriķis Muižnieks un citi.

Konferenci vadīs žurnālists Arnis Krauze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)