Banner 980x90

Līgatnes pašvaldībai piešķirs 44 493 eiro aprīļa lietavās nodarīto bojājumu novēršanai

Cesis24.lv
Cesis24.lv
Valdība otrdien, 21.jūnijā atbalstīja 44 493 eiro piešķiršanu Līgatnes novada pašvaldībai, lai tā novērstu postījumus Brīvības ielai, kas radušies aprīļa lietavu laikā.

Līgatnes novada pašvaldība bija vērsusies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā ar lūgumu piešķirt līdzekļus, lai novērstu bojājumus, ko Brīvības ielai nodarīja lietavas naktī uz 14.aprīli.

Ņemot vērā, ka hidroģeoloģisko situāciju Līgatnē būtiski ietekmē samērā izteiktais reljefs, strautu, kanālu un grāvju sistēmā ļoti īsā laika posmā nonāca liels virsūdeņu daudzums, kuru straume izraisīja Brīvības ielas posma un Pluču strauta tilta nesošo konstrukciju bojājumu un ielas seguma iegruvumu, skaidro pašvaldība.

Turklāt pirmsavārijas stāvoklī šobrīd atrodas arī ielas trasē izvietotās inženierkomunikācijas. Pēc lietavām tika veikti visi nepieciešamie darbi, lai tiktu novērsti jaunu iegruvumu draudi. Kā norāda Līgatnes novada pašvaldība, tas ir pagaidu risinājums konkrētajai situācijai, un, iestājoties līdzīgiem laikapstākļiem vai palielinoties ielas slodzei, ielas trasē izvietotās inženierkomunikācijas var sabrukt.

Brīvības iela ir vienīgā piekļuves iespēja Līgatnes papīrfabrikai un divām daudzdzīvokļu dzīvojamajām mājām. Ņemot vērā, ka Brīvības iela ir viena no būtiskākajām Līgatnes pilsētas ceļa infrastruktūras sastāvdaļām, ko ikdienā izmanto gan pilsētas iedzīvotāji, gan viesi, bojājumi jānovērš pēc iespējas īsākā laika posmā, uzsver pašvaldība.

Kopumā remontdarbiem nepieciešami 63 562 eiro, no kuriem 30% jeb 19 069 eiro apņēmusies segt pati pašvaldība. Finansējumu pašvaldība saņems tikai tad, kad tā būs iesniegusi attiecīgus dokumentus, kas apliecina, ka tā ir nodrošinājusi ne mazāk kā 30% no finansējuma, kas nepieciešams, lai segtu izdevumus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)