Banner 980x90

Lidlaukā Cēsīs palaidīs izmēģinājuma raķeti

Rīga, 18.apr., LETA. Ceturtdien, 20.aprīlī, plkst.11 lidlaukā "Cēsis" tiks palaista izmēģinājuma raķete, ar kuras palīdzību palīdzību tiks pārbaudīti topošās kosmosa raķetes telemetrijas datu raidītāji, augstuma mērīšanas sistēma, izpletņa atšaušanas sistēmas un arī video tiešraides raidītājs.

Kā aģentūru LETA informēja pasākuma pārstāvji, 2018.gadā paredzēts kosmosā palaist pirmo Latvijā radīto raķete, kurai pa spēkam būs sasniegt 100 kilometru augstumu. Darbs pie raķetes norisinās projektā "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā". Projekts ir Zinātkāres centra "ZINOO" iniciatīva, un tas tika sākts 2016.gadā, bet pirmais raķetes prototips tika izmēģināts pērnā gada nogalē.

Projekta nākamajā etapā, ko paredzēts īstenot 20.aprīlī, tiks palaista otra izmēģinājuma raķete, ar kuras palīdzību tiks pārbaudīti topošās kosmosa raķetes telemetrijas datu raidītāji, augstuma mērīšanas sistēma, izpletņa atšaušanas sistēmas un arī video tiešraides raidītājs.

Pasākuma sākumā paredzēta preses konference, kurai sekos pirmais starts. Tad klātesošos video uzrunā sveiks Rīgā dzimušais NASA kosmonauts Anatolijs Solovjovs, pēc kā notiks 2.starts.

Pasākumā piedalīsies projekta "Pirmie Latvijas 100 km kosmosā" vadītājs Pauls Irbins, uzņēmuma "LMT" prezidents, valdes priekšsēdētājs Juris Binde, "LMT" viceprezidents Ingmārs Pūķis, Rīgas Tehniskās universitātes prorektors Tālis Juhna, Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks Raimonds Aleksejenko, Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretāra vietniece Agrita Kiopa, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs (V) un "Elme Messer" direktors Vadims Kjasils.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)