Banner 980x90

Krāsainas acu lēcas – oriģināls aksesuārs vasarai

Aksesuāri ir daļa no koptēla un veids, kā varam piešķirt savam izskatam kādu "odziņu" un individualitāti. Populārākie aksesuāri ir somiņas, bižutērija, jostas, lakati, saulesbrilles, matu rotas. Bet ir arī iespējams izvēlēties kaut ko daudz neparastāku. Tās ir krāsainās acu lēcas jeb kontaktlēcas. Jautāsiet, vai tad tās ir aksesuārs? Savā ziņā jā, jo krāsainās acu lēcas iespējams iegādāties arī bez optiskās korekcijas, līdz ar to tās pilda tikai dekoratīvu funkciju, mainot, izceļot vai paspilgtinot acu krāsu.

Iespēja izmēģināt savu sapņu acu krāsu
Ja vēlamies uzzināt, kā mums izskatītos cita matu krāsa vai frizūru, to ātri var uzzināt frizētavā. Bet acu krāsas gadījumā vajadzētu samierināties ar to, ko daba devusi. Tā tas bija līdz brīdim, kad par pieejamu preci kļuva krāsainās acu lēcas jeb kontaktlēcas. To popularitāte pieaug ar katru gadu visā pasaulē, cilvēki izvēlas krāsainās lēcas kā aksesuāru, ar kuru papildināt vai mainīt savu vizuālo tēlu, ieviest pārmaiņas, par kurām jau ilgi domājuši. 

Protams, jāņem vēra, ka kontaktlēcas ir medicīnas prece, neskatoties uz to, ka tās ir krāsainas un ar dekoratīvu funkciju, tāpēc to lietošanā jāievēro zināmi nosacījumi. Tomēr, ja krāsainās lēcas izmanto atbilstoši un saskaņā ar ražotāja norādēm, tad atliek tikai izbaudīt to sniegto estētisko ieguvumu – tieši tādas krāsas un izteiksmīguma skatienu, kādu esat vēlējušies.

Kas jāzina par krāsainajām lēcām
Lai droši un atbildīgi lietotu krāsainās kontaktlēcas, vispirms ir jāpārliecinās, ka acis ir veselas. Tāpēc nepieciešama vizīte pie redzes speciālista, kurš veiks pārbaudi un arī sniegs visas nepieciešamās rekomendācijas attiecībā uz lēcu izvēli un lietošanu – ielikšanu, izņemšanu, kopšanu, nomaiņu utt. Īpaši tas ir svarīgie tiem, kuri līdz šim nekad nav izmantojuši kontaktlēcas. Ja nepieciešamas krāsainās lēcas, kas arī sniedz redzes korekciju, redzes speciālists izrakstīs recepti to iegādei.

Jāņem arī vērā, ka dabiskā acu krāsa ietekmēs to, kāds būs rezultāts, kad tiks ieliktas krāsainās lēcas. Ja uz tumšām zīlītēm uzliek gaišas lēcas, tad efekts var nebūt tik izteikts, jo dabīgā acu krāsa nomāks lēcas. Tāpēc ir būtiski pirms lēcu krāsas izvēles padomāt par labāko variantu, arī izmēģināt dažādas krāsas lēcas. 

Krāsainās acu lēcas ir drošas un nekaitē acu veselībai, ja tās lieto atbilstoši un ievēro visus higiēnas nosacījumus. Tomēr, ja tiek novērotas kādas nevēlamas reakcijas (sāpes, acu miglošanās, apsārtums), tad lēcas jāizņem un jāvēršas pie speciālista, lai noskaidrotu, kāds ir iemesls. 

Kur iegādāties krāsainās acu lēcas
Krāsainās kontaktlēcas ieteicams iegādāties pie uzticamiem pārdevējiem, kuri sadarbojas ar vadošajiem lēcu ražotājiem. Tas garantēs, ka saņemat drošu un sertificētu produktu. Krāsainās lēcas nav tā lieta, ko iegādāties lielveikalā vai karnevāla preču veikalos. 

Visdrošākā izvēle būs vadošie optikas preču veikali, kur būs gan plašs preču klāsts, gan zinoši konsultanti, kas palīdzēs izvēlēties. Krāsainās lēcas ērti un droši var iegādāties arī internetā: https://www.lensor.eu/lv/lens/colored/.

Krāsaino lēcu klāsts ar katru gadu kļūst arvien plašāks, jo pieaug interese un pieprasījums, tāpēc šobrīd patiešām ir no kā izvēlēties. Protams, pieejamas tradicionālās krāsas – gaiši zilā, zaļā, brūnā, pelēkā, kas atgādina dabisku acu krāsu. Bet iespējams arī izvēlēties neparastus toņus – violetos, zilzaļos, kādus dabā parasti neredzam. Tā ir iespēja atšķirties un izcelties ar neparastu skatienu, kas nevienu neatstās vienaldzīgu. Neizpaliek arī tā saucamās crazy lēcas, ko parasti izvēlas karnevālu tērpiem vai lomām. Tās atgādina dzīvnieku acis, var būt nedabiskās krāsās, piemēram, sarkanā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)