Banner 980x90

Koncertzālē "Cēsis" uzstāsies "Trio Palladio"

Valmiera 30.marts, LETA. Svētdien, 2.aprīlī, plkst.18 koncertzālē "Cēsis" uzstāsies apvienība "Trio Palladio".

Koncertprogrammā skanēs 19.gadsimta klasiķu - J.Brāmsa un F.Mendelszona, kā arī latviešu komponistu - P.Plakida un R.Paideres, skaņdarbi, aģentūru LETA informēja koncertzāles "Cēsis" pārstāve Egija Saļņikova.

2015.gadā Eva Bindere, Kristīne Blaumane un Reinis Zariņš izveidoja trio, dodot tam vārdu "palladio", un koncertēja Latvijas Republikas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē pasākumos Londonā, kā arī "Latvijas Koncertu" rīkotajā "Rudens kamermūzikas festivālā". Koncertā Cēsīs apvienība atskaņos klasisku klaviertrio programmu ar laikmetīgu, tomēr vienlaikus iederīgi romantisku ielaidumu.

Eva Bindere ir viena no Latvijas spožākajām vijolniecēm – soliste, kamermūziķe, orķestra koncertmeistare. Lielās mūzikas balvas 2016 ieguvēja kategorijā "Gada mūziķis". Beidzamajos gados regulāri uzstājas ar Londonas Karaliskās Mūzikas koledžas profesora Jurija Žisļina vadīto orķestri "Krievijas virtuozi". Kopš 2012. gada ir koncertmeistara vietniece Oksfordas filharmoniskajā orķestrī.

Kristīne Blaumane ir viena no latviešu izcilākajām čellistēm – soliste, kamermūziķe, orķestra grupas koncertmeistare. Spēlējusi solo ar Latvijas orķestriem, "Britten Sinfonia", "London Soloists Chamber Orchestra", Londonas filharmonisko orķestri, u.c. 1999.gadā Blaumane kļuva par "Amsterdam Sinfonietta" čellu grupas koncertmeistari un strādāja šajā orķestrī līdz 2010. gadam. Kopš 2007. gada Baumane ir Londonas filharmoniskā orķestra čellu grupas koncertmeistare.

Reinis Zariņš ir Londonā dzīvojošs latviešu koncertpianists, viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, solists un kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu dalībnieks. Reinis guvis godalgas vienpadsmit starptautiskos pianistu konkursos un trīs reizes saņēmis Latvijas Lielo mūzikas balvu (2011, 2013, 2015).

Biļetes nopērkamas koncertzāles "Cēsis" kasē, "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)