Banner 980x90

Koncertu sēriju "Zemlika nāk…" Cēsīs aizsāks poļu komponists Vojteks Ščepaniks

Valmiera, 30.maijs, LETA. 10.jūnijā koncertu sēriju "Zemlika nāk…" Cēsu terasē "Zaļa Zāle" ar savu koncertu aizsāks poļu komponists Vojteks Ščepaniks, aģentūrai LETA pavēstīja pasākuma organizatori.

Vojteka Ščepanika koncerts būs pirmais triju koncertu sērijā "Zemlika nāk…" vasaras mēnešos Cēsīs.

Vojteks Ščepaniks ir jauns poļu komponists, pianists un mūzikas producents. Aizrāvies ar klavierspēli, Ščepaniks savā radošajā ceļā saskāries ar dažādu žanru mūziku. Rokmūzikā viņš atrod kontrastu starp enerģiju un mieru, blūzā viņš iemācās izpaust sevi improvizējot, bet pateicoties džezam viņa mūzikas asinsritē plūst sinkopes un atpazīstamas harmonijas. Visu minēto mūziķis izmanto, lai radītu savu, kā vārdu krājumā ieviesies pēdējo gadu laikā – "neoklasisko" mūziku.

Pirms trim gadiem klajā nākušais Ščepanika debijas albums "Margines" bija kā pirmais solis. Pagājušā gada nogalē sekojušais ieraksts "INSTINCT", kas dienasgaismu ieraudzījis Dāvida Vengrēna jeb "Library Tapes" izdevniecībā "1631 Recordings", ir drošs un apņēmības pilns gaitas turpinājums. Īpašas klavieru skaņas meklējumos Ščepaniks šī albuma ierakstam tika atradis kādu nelielu, 18.gadsimtā celtu lauku baznīcu. Celta no koka tā klavieru tembram piešķīrusi siltāku, dziļāku un bagātīgāku tembru. Turklāt, albumā dzirdamais instruments skaņots zemāk nekā ierasts, kas jo īpaši rezonē klausītāja ķermenī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)