Banner 980x90

Ko spēj piedāvāt moderns televizors?

Foto: 1a.lv
Foto: 1a.lv
Mūsdienās televizors ir kas daudz vairāk par ierīci, uz kuras vērot televīzijas pārraides. Kvalitatīvs un mūsdienīgs televizors šobrīd būtībā pilda izklaides centra lomu – tam iespējams pieslēgt gan televīziju, gan spēļu konsoles, gan laptopu un viedtālruni, kā arī virkni citu ierīču, kas televizora skatīšanos padara īpaši aizraujošu. Vai zini, kādas iespējas vēl piedāvā mūsdienīgs televizors?

Četras iespējas, ko sniedz moderns televizors
Lai gan ar jaunāko televizoru palīdzību iespējams darīt dažādas brīnumu lietas, esam apkopojuši četras opcijas, kuras ikdienā mēdz būt īpaši noderīgas.

Sērfo internetā bez telefona un datora
Laiks, kad iemīļotāko Youtube video vērošanai uz TV ekrāna bija nepieciešams pieslēgt datoru vai telefonu, nu ir aiz muguras. Šobrīd internets televizorā vairs nebūt nav nekas ekskluzīvs – lielākajai daļai televizoru ir opcija pieslēgties internetam, sniedzot iespēju izmantot dažādas aplikācijas, sarunāties ar draugiem Skype un veikt vēl virkni darbību. 

Telefonā redzamais uz televizora ekrāna? Nekādu problēmu!
Vai esi saskāries ar situāciju, kad draugiem vai radiem vēlies parādīt jaunākas fotogrāfijas vai video no ceļojuma, bet, ak vai – visiem nākas saspiesties ap nelielo telefona vai labākajā gadījumā – planšetdatora ekrānu? Ja Tavā mājā ir moderns Smart TV, par šādām situācijām vari aizmirst, jo televizors var tikt savienots ar mobilo telefonu vai planšetdatoru, kā rezultātā telefona ekrānā redzamais nonāks uz televizora.

Sievai – seriāls, vīram – futbols
Cilvēku intereses ir dažādas, un tas ir tikai pašsaprotami, tāpēc noteikti ir gadījies, kad Tu vēlies skatīties kādu konkrētu pārraidi, bet otra pusīte, bērni vai citi pie ekrāna esošie grib redzēt ko citu. Ja vēl dažus gadus atpakaļ kādai no pusēm nācās piekāpties (ja vien mājās nebija vairāki televizori), tad šobrīd ar to vairs nav nekādu problēmu – Samsung TV, LG TV, Philips TV un citi Smart TV piedāvā opciju ekrānu sadalīt vairākās daļās, vienlaicīgi ļaujot skatīties dažādas pārraides.

Bezvadu klaviatūra, 3D brilles un citi aksesuāri – tos visus iespējams savienot ar televizoru
Kad televizoriem sāka parādīties tālvadības pultis, cilvēku prieks bija neizmērojams. Taču laiks lido vēja spārniem, un šobrīd televizors aprīkojams ar daudziem citiem aksesuāriem. Lūk daži no tiem:
• bezvadu klaviatūra – lai televizors būtu izmantojams ērtāk, bez klaviatūras neiztikt. It īpaši, ja, izmantojot televizori, mīli sērfot internetā;
• 3D brilles – lai gan 3D tehnoloģija, atklāti runājot, savu popularitāti šobrīd ir zaudējusi, izjust filmas ar īpašiem efektiem vari joprojām. Tiesa gan, ja vēlies izbaudīt 3D, pārliecinies, vai televizors ar šo funkciju ir aprīkots;
• video zvana kamera – ja televizoru grasies izmantot arī tam, lai sazvanītos ar saviem tālāk vai tuvāk esošajiem draugiem, iegādājies video zvana kameru. Starp citu, dažiem Smart TV kamera ir iebūvēta.

Kā izvēlēties televizoram piemērotāko vietu?
Foto: 1a.lvFoto: 1a.lv


Kad televizors iegādāts, laiks nākamajam uzdevumam – izvēlēties tam piemērotāko lokāciju. Šis process būs gana vienkāršāks, ja iepazīsies ar mūsu sagatavotajiem padomiem:
• pārliecinies, ka televizora tuvumā ir rozete (protams, izņēmums ir gadījumi, kad esi gatavs izlīdzēties ar veco labo pagarinātāju);
• nenovieto televizoru pretī logam – lai gan virknei televizoru modeļu ir ekrāns, kas neatstaro gaismu, tieši saules stari būtiski ietekmē (uz slikto pusi) iemīļotāko pārraižu skatīšanos;
• ņemot vērā, ka televizori parasti "apaug" ar dažādiem aksesuāriem, piemēram, televīzijas dekoderu, DVD atskaņotāju, spēļu konsoli, skaņas iekārtu un citām ierīcēm, jau laikus padomā par to, lai televizora tuvumā atrastos vieta arī šādām lietām;
• padomā par drošību – it īpaši, ja Tavā mājoklī ir mazi bērni vai mājdzīvnieki. Kā izrādās, Amerikas Savienotajās Valstīs ik pēc pusstundas kādu bērnu savaino… krītošs televizors;
• izvēlies pareizo attālumu un augstumu – lai televizora skatīšanās sagādātu prieku, nevis sāpošu sprandu vai garām palaistas nianses, nenovieto televizoru pārāk augstu (optimālais variants – televizora vidusdaļa vai augšējais rāmis ir acu augstumā) vai tālu (tiek uzskatīts, ka piemērots attālums no televizora līdz skatītājam ir tā diagonāle, reizināta ar trīs).

Ja ievērosi šos padomus, noteikti atradīsi televizoram piemērotāko vietu!

Televizors un internetveikals – lieliska kombinācija
Ja reiz lasi šo rakstu, iespējamība, ka esi jauna televizora meklējumos, ir visnotaļ liela. Jautājums, uz kuru šādās reizēs vienmēr nākas atbildēt, ir šāds – kā izvēlēties piemērotāko veikalu? Pareizā atbilde uz šo jautājumu pat īsti nav jāmeklē – vienkārši ienāc www.1a.lv! Šajā viedveikalā atradīsi Samsung Smart TV, LG Smart TV un daudzu citu ražotāju televizorus. Atliek vien izvēlēties piemērotāko!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)