Banner 980x90

Kad izvēlēties gāzes sildītāju un kā to lietot?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Rudens jau klauvē pie durvīm, bet aizvien gribas atpūsties pie dabas, rīkojot svinības, pasākumus un citas aktivitātes. Krāsainas koku lapas, iespējams, ir vēl košāks fons jūsu dārza ballītei vai citām svinībām nekā vasaras zaļums. 

Lai gan Latvija ir bagāta ar četriem gadalaikiem, tomēr tikai aptuveni trešdaļai no gada mēnešiem ir piemērota temperatūra tādiem pasākumiem brīvā dabā, kas neprasa īpašu sagatavošanos. Ko darīt – gaidīt nākamo vasaru, meklēt pledu un vilnas zeķes vai nomāt atbilstošu pasākuma aprīkojumu?

Kā vasaras sajūtu pagarināt? 
Lai pasākums izdotos, būtiska nozīme ir tā plānošanai, kurā jārod atbildes uz vismaz šādiem jautājumiem – kāpēc būs pasākums, kur un kad tas notiks, cik viesu tiks uzaicināts, kas nodrošinās ēdināšanas pakalpojumus un vai būs organizētas izklaides?

Meklējot atbildi uz jautājumu, kur būs ballīte, prātā jāpatur dažādas iespējas – svinības rudenī var rīkot kā telpās, tā arī laukā. Ja esat nolēmuši aizvien baudīt svaigu gaisu un vēlaties sajust dabas klātbūtni, tad neatņemams pasākuma inventārs būs gāzes sildītājs. 

Gāzes sildītājs būs ātrs un efektīvs risinājums siltu un patiesi mājīgu apstākļu nodrošināšanai jūsu pasākumā. Plašu klāstu sildlampu atradīsiet pasākumu aprīkojuma servisā "Akurāts", kas nodrošina gan to piegādi, gan montāžu.

"Akurāta" piedāvātie 2,3 metru augstie sildītāji katrs spēj apsildīt aptuveni 20 m² lielu platību. Tā darbībai tiek izmantots 27 litru liels propāna gāzes balons, ko ievieto sildītāja apakšējā daļā. Šāds gāzes balona tilpums būs pietiekams 10 stundu darbībai maksimālajā režīmā. 

Kur noderēs gāzes sildītāji? 
Gāzes sildītāji jeb sildlampas (arī tā tās mēdz dēvēt), noderēs pasākumiem ārpus telpām, kā arī zem nojumēm un teltīs. Tas vienlīdz labi spēs funkcionēt gan uz jumta terases restorānā, gan teltī, kurā esat nolēmis rīkot dzimšanas dienas vakariņas. 

Sava askētiskā dizaina un funkcionalitātes dēļ tie lieliski iederas jebkura pasākuma formātā un norises vietā. Līdz ar to tie labi kalpos gadatirgos un dažādās tirdzniecības vietās, īpaši tādās, kas tiek veidotas noteiktos pasākumos, piemēram, Mārtiņdienā, Ziemassvētkos, Lieldienās u.c. Noteikti esat jau ievērojuši, ka šādos pasākumos kopā ar siltu dzērienu cilvēki pulcējas tieši pie siltuma avota, ko šādā reizē var sniegt gāzes sildītājs jeb sildlampa. 

Arī restorānu un kafejnīcu terasēs gāzes sildītājs kalpos ne tikai kā labs siltuma nodrošinātājs, bet diennakts tumšajā laikā būs arī kā gaismas avots, radot patīkamu atmosfēru vakariņām un draudzīgām sarunām. 

Gāzes sildītājs kā neatņemama sastāvdaļas aprīkojuma klāstā var būt arī kāzās, ja tās tiek svinētas rudenī. Starp citu, senais latvietis vienmēr kāzas rīkoja rudenī, kad raža novākta un apcirkņi pilni. 

Korporatīvie pasākumi, sporta sacensības, dzimšanas dienas ballītes un citi pasākumi – sildlampu izmantojums ir ārkārtīgi plašs. 

Drošība pirmajā vietā, lietojot gāzes sildītājus!
Gāzes sildītāji sniedz daudz priekšrocību pasākumu organizēšanai brīvā dabā, taču to lietošanā ievērojamas stingras drošības prasības. Ja esat nolēmis nomāt sildlampas, pārliecinieties, vai spēsiet garantēt visas minimālās prasības, lai pasākums noritētu bez raizēm. 

Prasība Nr. 1, kas ikvienam jāpatur prātā, ir – gāzes sildītāji lietojami tikai ārpus telpām! Tos kategoriski aizliegts izmantot mājas, biroja vai citu tamlīdzīgu noslēgtu telpu apsildei. Ņemot vērā materiālu, ar kādu tas tiek darbināts – propāna gāze –, tas izmantojams vietā, kur pieejams svaigs gaiss. Vienlaikus sildītājā ievietojamais gāzes balons nedrīkst būt pakļauts tiešiem saules stariem. Ja tas pārkarsīs, gāzei izplešoties, iespējama gāzes balona eksplozija.

Pirms nomājiet sildlampas, pārliecinieties, vai tās būs iespējams novietot uz stabilas un līdzenas virsmas. Tā ir vēl viena būtiska prasība, lai garantētu drošību pasākumā, kura apsildei tiek izmantoti gāzes sildītāji. Nekādā gadījumā nedrīkst pieļaut to sasvēršanos un apgāšanos. 

Iekārtojot pasākuma interjeru, pietiekami daudz vietas jāparedz arī zonai ap gāzes sildītāju. Lai gan tas nav daudz – 2 metru attālumā no viegli uzliesmojošiem un degošiem materiāliem –, tomēr ļoti nozīmīgi. Aicinām gāzes sildītāju tuvumā nenovietot apģērbus, augus, karogus, reklāmas plakātus un bannerus, mēbeles un citus ātri uzliesmojošus priekšmetus. 

"Akurāta" speciālisti ir profesionāļi pasākuma inventāra montāžā un labprāt sniegs jums konsultācijas, kā droši un pareizi lietot gāzes sildītāju. 

Kā pareizi ieslēgt sildlampu? 
Propāna gāzes balons (27 litru liels) ievietojams sildītāja apakšējā daļā un tad jāatver balona ventilis. Nākamais solis – pagriezt liesmas regulēšanas pogu līdz minimālam līmenim un, turot to nospiestu, vairākas reizes nospiest liesmas aizdedzināšanas pogu. Parādoties liesmai, vēl aptuveni desmit sekundes turiet nospiestu aizdedzināšanas pogu, lai liesma nenodziest. 

Ar vienu balonu maksimālajā sildītāja darbības režīmā siltuma nodrošinājums pietiks desmit stundām aptuveni 20 m² lielai platībai. Līdz ko gāzes balons sildlampas darbināšanai iztērēts, vienmēr aizveriet tā ventili. 

Ja jums ir jautājumi par to, kā droši lietot gāzes sildītājus, jūs tos vienmēr varat uzdot pasākumu aprīkojuma servisa "Akurāts" komandai, zvanot uz tālruņa numuru 26 338 888 vai rakstot e-pastu uz adresi info@akurats.lv. Uzņēmuma tīmekļvietnē pieejams svarīgāko drošības norādījumu apraksts, tāpēc aicinām ar to savlaicīgi iepazīties: http://akurats.com/lv/aprikojums/silditaji/

Pilna servisa nodrošinājums no "Akurāta" komandas sniegs jums garantiju, ka gāzes sildītāji tiks piegādāti noteiktajā vietā un laikā, kā arī uzstādīti drošai lietošanai. Pirms "Akurāta" komanda dosies prom no pasākuma vietas, uzņēmuma profesionāļi noteikti parādīs un pastāstīs, kā droši ieslēgt sildītāju un nomainīt sildlampas gāzes balonu.

"Akurāts" – tā ir komanda, uz ko var paļauties! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)