Banner 980x90

Kā atrast piemērotākos bērnu ratus? 8 jautājumi, kas jāuzdod pirms to iegādes

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Gaidot ģimenē ierodamies mazuli, aktuāls kļūst jautājums par ratiņu izvēli. Piedāvājums ir patiešām plašs, taču kā tajā neapjukt un izvēlēties piemērotāko risinājumu? Ir vairāki faktori, kas jāņem vērā un jautājumi, uz kuriem jārod atbildes. 

Kādiem ceļiem rati paredzēti?
Pirmais aspekts, kam noteikti būtu jāpievērš uzmanība – pa kādiem ceļiem plānots pārvietoties. Piemēram, ja zināms, ka daudz tiks braukts arī pa nelīdzeniem meža ceļiem, ratus vajadzētu izvēlēties ar lielākiem riteņiem, tādā veidā nodrošinot labāku amortizāciju. 

Vai rati ietilpst automašīnas bagāžas nodalījumā?
Ja ģimenes īpašumā ir auto, noteikti jāpārliecinās, ka izvēlētie rati ietilps tā bagāžas nodalījumā. 

Vai kulbas izmērs ir pietiekami liels?
Liela nozīme ir arī kulbiņas izmēram. Tai jābūt pietiekami lielai un, vēlams, arī siltinātai – šis faktors Latvijas mainīgajos laika apstākļos ir īpaši nozīmīgs. 

Cik liela nozīme ir ratu svaram?
Ratu modeļi atšķiras arī pēc to svara, tādēļ pirms ratu iegādes jāsaprot, cik liela nozīme ir šim aspektam. Ģimenēm, kuras dzīvo daudzdzīvokļu nama augstākajos stāvos, aktuālāki būs vieglāki rati. Savukārt tad, ja māja aprīkota ar liftu, jāpārliecinās, ka rati ir pietiekami šauri, lai tos ērti varētu iestumt liftā. 

Cik parocīga ir ratu salikšana un izjaukšana?
Ratiem jābūt ērti lietojamiem, tādēļ pirms to iegādes vajadzētu pārliecināties, cik vienkārši izjaucami un saliekami tie ir.

Vai ratu rokturis ir regulējams?
Arī ratu rokturim jābūt gana ērtam. Ideālā gadījumā tam vajadzētu būt regulējamam nepieciešamajā augstumā. 

Varbūt nepieciešami sporta rati?
Ja vēlies ar ratiem doties arī sportiskās pastaigās vai skrējienos, izvēlies sporta ratus – tie ir vieglāki un dinamiskāki.

Kāds ir pieejamais papildu aprīkojums? 
Protams, nozīme ir arī pieejamam papildu aprīkojumam – iepirkumu groza izmēriem, moskītu tīkla, lietus plēves, ratu somas kvalitātei un parametriem. 

Plašu ratu izvēli sniedz interneta veikals 1a.lv
Ja esi bērnu ratiņu meklējumos, vērts ieskatīties interneta veikala 1a.lv piedāvājumā, kur atradīsi:
• dažādu veidu universālos ratus;
• sporta ratus;
• ratu aksesuārus.

Pateicoties lielajam parametru, krāsu un dizaina risinājumu piedāvājumam, savai gaumei un vajadzībām piemērotus ratus atradīs katrs. Lai izvēle būtu vienkāršāka, interneta veikals 1a.lv nodrošina izsmeļošus preču aprakstus, plašu attēlu galeriju un iespēju saņemt konsultāciju tiešsaistē. 

Bērnu ratiņiem jābūt pārdomātam pirkumam, jo tos plānots lietot katru dienu vairāku gadu garumā. Ņem vērā visus svarīgākos aspektus un ienāc 1a.lv – šis interneta veikals piedāvā visu, kas Tev nepieciešams!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)